Znojemští zakončili první čtvrtinu ve velkém stylu, když na domácím ledě postupně rozstříleli Lublaň, Villach a Dornbirn. Tyto tři vysoké výhry jim zajistily šestou pozici a tříbodový náskok na sedmý Villach.

Orli ve zmiňovaných posledních třech zápasech nastříleli dvacet branek a jsou nyní ofenzivním postrachem celé ligy. Velkou sílu má tým Znojma také v přesilovkách. Těm v EBEL český celek vládne a v zápase s Dornbirnem hned pět branek vstřelili Znojemští právě v přesilovkových hrách.

„Máme za úkol hodně střílet a tlačit se do brankáře. To nám zatím skvěle vychází," poodhalil tajemství skvělých přesilovek útočník Orlů Adam Havlík. Jeho kolega z útoku Peter Pucher je v nejlepší trojici kanadského bodování. Podobně se vede i dalším a znojemští hráči tak jsou na špici statistik také mezi střelci nebo obránci.

Právě marodka v obraně dělala trenérům Znojma největší vrásky. Mimo hru stále zůstává dvojice obránců Aleš Sova a Martin Bača. V útoku Orli postrádají Jiřího Berouna a Pavla Rosu. K dispozici budou již naopak Jiří Klimíček, Richard Pavlikovský i útočník Patrik Novák. Nově navíc klub na zkoušku do konce kalendářního roku angažoval zkušeného lotyšského reprezentačního obránce Marise Jassa.

„Nebylo jednoduché takového hráče přivést. Je to lotyšský reprezentant a komplexní obránce, který je dobrý v defenzivě, ale dokáže se zapojit i do útoku. Má dobrou střelu, umí hrát tělem a kvalitně bruslí," popisuje sportovní manažer a asistent trenéra Rostislav Dočekal.

Vídeň si během přestávky příliš neodpočinula, protože absolvovala osmifinále Ligy mistrů proti finskému Kärpätu Oulu. V obou zápasech odcházel rakouský celek poražen a se soutěží se tak definitivně rozloučil.

„Chceme udržet tempo a nasazení z Ligy mistrů. Pokud se nám to podaří, tak bychom měli v EBEL pokračovat ve skvělých výkonech," poznamenal hlavní trenér Vídně Tom Pokel.

Ten se spoléhá na vyrovnanou brankářskou dvojici David Kickert a Matt Zaba. V obraně, která je nejlepší v lize, patří k nejzkušenějším hráčům kanadský obránce Jamie Fraser nebo trojice rakouských reprezentantů Florian Iberer, Philippe Lakos a Sven Klimbacher. Útočným esem je Kanaďan Kristopher Foucault, jenž nasbíral již osmnáct bodů.

Utkání začíná ve Vídni v pátek patnáct minut po devatenácté hodině. V neděli přivítá Znojmo doma Innsbruck.