V derby s Vídní doplatili Orli na hru v oslabení, ve které obdrželi tři branky. „Zbytečně jsme faulovali, to si nemůžeme dovolit. Vídeň z prvních dvou přesilovek dala dva góly. V tu chvíli musíme dotahovat, což nám ubírá síly. Na defenzivě musíme hodně zapracovat,“ uvedl na klubovém webu útočník Erik Němec, který si připsal tři body za dvě branky a asistenci.

Svěřenci kouče Romana Šimíčka chtějí vypilovat i hru v početní výhodě, v nedělním střetnutí proměnili jen jednu z devíti přesilovek. „V útočném pásmu si sice nahráváme, ale nevystřelíme. Musíme pálit od modré, stát před bránou a sbírat odražené puky. Góly z přesilovek chybí o to víc, když se prohraje o jednu nebo dvě branky. Přesilové hry jsme v reprezentační pauze trénovali, do utkání jsme to ale nepřenesli,“ litoval třetí nejproduktivnější hráč Orlů David Bartoš.

Hokejisté Znojma prohráli i druhé derby sezony.
Orli v derby Vídeň potrápili, ale nakonec prohráli 4:6. Rozhodly přesilovky

V prvním vzájemném střetnutí letošní sezony přehrálo Znojmo rakouský Villach na venkovním ledě 0:2. „Důležité v tuto chvíli je, že nás od Villachu dělí v tabulce dva body. Je pouze na nás, jak k zápasu přistoupíme. Když jsme v neděli začali napadat, soupeř dělal chyby. Důsledný forčekink může platit i na Villach. Musíme na ně od první chvíle nastoupit, poctivě bruslit a nedat jim vůbec šanci,“ burcoval šestadvacetiletý znojemský odchovanec.

Právě po říjnovém vítězství ve Villachu odstartovala znojemská série sedmi porážek v řadě. „Kéž bychom se od zápasu znovu odrazili, tentokrát ale k vítězství. Je na čase udělat vítěznou šňůru, protože máme co napravovat,“ uvědomoval si útočník aktuálně desátého celku soutěže EBEL.

Ten po boku Colton Yellow Horna v neděli poprvé nastoupil v útočné formaci s novou americkou posilou Adamem Millerem, který do Znojma přišel v reprezentační pauze. „Adam je super hráč, což ukázal v tréninku i prvním utkání. Půl roku nehrál, takže potřebuje pár zápasů, aby se do toho znovu dostal. S Coltonem se mu vynasnažíme co nejvíc pomoci,“ popsal.

Hokejista Radek Číp.
Orel Číp si vyčistil hlavu u přítelkyně: Chceme hokej plný energie a bruslení

Komunikaci se dvěma cizinci v útoku si pochvaluje. „S Coltonem jsem ve Znojmě už třetí tok, takže není žádný problém. Teď se k nám jen připojil Adam. Naopak dobře pro mě, že se díky klukům naučím pořádně mluvit anglicky,“ usmíval se Bartoš.

Se spoluhráči chce v úterý vybojovat šesté domácí vítězství. „Všichni cítíme, že musíme začít vyhrávat, ať držíme krok s první šestkou. S hlavou dole v kabině rozhodně nechodíme. Naopak jsme hladoví a těšíme se na další zápas, že vše zlomíme a započneme vítěznou sérii,“ dodal útočník.

Adam Miller
Narozen: 21. listopadu 1984 v Livonii (Michigan, USA)
Post: útočník
Bývalé seniorské kluby: Milwaukee Admirals (AHL), Ässät (Finsko), IF Troja-Ljungby (Švédsko, druhá nejvyšší soutěž), Medvěščak Záhřeb (EBEL), Nippon Paper Cranes (Asie), Dornbirn (EBEL), Frederikshavn (Dánsko), Rouen (Francie)
Minulá sezona v Rouen: 44 zápasů, 10 branek, 30 asistencí, +9 v účasti na ledě
Největší úspěchy: 2x bronz v nejvyšší dánské soutěži, vítěz asijské nejvyšší soutěže