Už dlouho se spekuluje o tom, že se extraliga ze Znojma přestěhuje jinam. Jaká je budoucnost Orlů? „Řeknu to tak, jak to říkám každému. V současné době na to neumím odpovědět,“ uvedl majitel klubu Jaroslav Vlasák.

Znojemský boss se prý rozhodně zhruba za měsíc. „Na přlomu března a dubna možná budu vědět víc. Teď opravdu nejsem schopen říct, jak to všechno bude. Sám to nevím,“ řekl Vlasák.

Ve hře je tak zřejmě i možnost, že by se extraligová licence přesunula do Olomouce. Tamnímu klubu šéfuje Jiří Dopita, jinak hráč Znojma. „Tohle vůbec neřeším, jsem tady jako hráč. Nejsem vůbec kompetentní ke znojemské budoucnosti něco říkat,“ uvedl devětatřicetiletý útočník.

Hráči mají ve Znojmě platné smlouvy do konce dubna. „V tom problém není, podmínky jsou jasně dané,“ vyjádřil se Vlasák.

Spekulacím nahrává i malý zájem diváků. Těch chodilo ve Znojmě nejméně z celé extraligy, v průměru jen 2736.

Podle toho, jak se situace vyvine, se budou odvíjet další věci. Smlouva končí i současné trenérské dvojici Václav Sýkora, Pavel Hynek.

„Co bude dál, jsem zatím neřešil. každopádně už pro nás sezona skončila. A běhěm příštích dní se asi dohodneme na dalších věcech, jako třeba na plánování přípravy na další sezonu,“ uvedl hlavní kouč Sýkora.