V pátek čtrnáctého prosince začal v Hostan Aréně zápas mezi Znojemskými orly a reprezentační dvacítkou netradičně v pravé poledne.

Mezi tyče znojemské brány se postavil Kameš, na druhé straně kluziště se v bráně hostů vystřídali Neuwirth s Kovářem. Ne proto, že by první z nich obdržel hodně branek. Trenér reprezentantů Miloslav Hořava chtěl vyzkoušet oba své gólmany.

Ti byli nakonec úspěšnější než zkušený Kameš. Znojemští hokejisté je totiž překonali jen jednou, a to ještě v přesilovce. Kameš inkasoval dvakrát.

„Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany a dostali jen jednu branku. Takže jsme určitě spokojení,“ pochvaloval si po zápase brankář hostů Kovář.

Bez branek

Jeho spoluhráči vstoupili do zápasu velmi svižně, jen během prvních pěti minut měli góly na hokejkách Hampl, Szturc i Janáček. Kameše ale nepřekonali.

Orli se poprvé osmělili k pořádnému útoku až ve čtrnácté minutě, kdy se před Neuwirthem ocitl sám Meidl, ale nedal.

Opravdu velkou šanci si ale Znojmo připravilo až na úvod druhé dvacetiminutovky. Od modré vypálil Mojžíš, jehož dělovku však tečoval před bránou Meidl jen do Neuwirthovy masky.

Reprezentační výběr se pak blýskl dvěma nájezdy dva na jednoho, ani jeden ale neskončil vedoucí brankou. Orli se však nenechali zahanbit, při Procházkově pokusu musel Kovář, který v polovině zápasu vystřídal v bráně Neuwirtha, předvést zákrok jako vystřižený z hokejové učebnice. Kucharczykova střela vzápětí mířila jen do tyče.

O výsledku utkání pak rozhodovalo až poslední dějství. Po Hamplově přihrávce otevřel v sedmačtyřicáté minutě utkání skóre Bártek, o dvě minuty později zvýšil vedení mladíků na 2:0 sám Hampl trefou z bezprostřední blízkosti.

Znojmo už dokázalo těsně před koncem jen snížit na 1:2 Procházkou. Po skončení základní hrací doby se ještě pro formu jely samostatné nájezdy. V nich Orli vyhořeli, neproměnili totiž ani jeden, zatímco Kameše na druhé straně překonali Semorád a Voráček.

„Tenhle zápas se nám určitě hodil, kluci alespoň v přestávce nevyšli z tempa. Některé kluky jsme ale nechali odpočívat, hlavně marody a ty starší,“ vysvětlil absenci několika hráčů základního kádru asistent trenéra Pavel Hynek.

Spokojený Hořava


Někdejší znojemský trenér, nyní lodivod reprezentace do dvaceti let Miroslav Hořava, byl také spokojený. „Potřebovali jsme si zkusit některé věci z tréninku v zápase, takže jsme rádi, že nám Znojmo umožnilo tenhle zápas sehrát,“uvedl.

„Vyzdvihnout musím zejména výkon obou brankářů, zachytali skvěle,“ nešetřil Hořava chválou a odmítl, že by přátelské utkání někdo odehrál jen na půl plynu. „Hrálo se naplno, nikdo zápas nevypustil,“ podotkl závěrem.

Po reprezentační přestávce se extraliga znovu rozběhne ve středu dvacátého prosince. To přivítají Znojemští orli na domácím ledě Vítkovice, které okupují osmou příčku tabulky s čtyřbodovým náskokem na desáté Znojmo.