Domácí Orli, jenž se museli vypořádat s prořídlými obrannými řadami, od začátku hýřili aktivitou, ale naráželi na dobře organizovanou obranu v čele s brankářem Hniličkou. I přesto si Znojmo vypracovalo šance k otevření skóre. V páté minutě při přečíslení tři na dva volil Plášek v ideální střelecké pozici přihrávku namísto zakončení, o pár vteřin později se nedokázal prosadit na libereckém brankovišti zapomenutý Dopita.

Aktivita domácích přinesla vzápětí také první přesilovku. Během jejího úvodu se dostal k puku v kruhu pro vhazování znovu Dopita, napřáhl k nechytatelné bombě, která však skončila na Hniličkově levé tyči.

Tygři se k zakončení často nedostávali, ale poté, co přežili velkou šanci znojemského Procházky, dostali se krátce před první přestávkou s notnou dávkou štěstí do vedení. Skákající puk před Trvajem zasáhl Klimenta sice nepřesně, přelétl však gólmanovo rameno a poskakoval v brankovišti, odkud ho Plodek s velkým přispěním Tesaříka dostal do branky.

Na vyrovnání čekali Orli ve druhé třetině pouhých 29 vteřin. Obránce Jareš napřáhl na modré čáře, konstrukci branky sice minul, ale puk se od zadního hrazení odrazil zpět před branku a Dopita ho pohodlně poslal do odkryté klece za Hniličkou, který se nestihl přesunout.

Vedení mohl Severočechům vrátit ve 27. minutě Pabiška, když se dostal k puku před Trvajem, uzdravenou domácí oporu však překonat nedokázal. Oba týmy nadále spoléhaly především na precizní obranu a šancí před oběma brankáři se příliš neurodilo. V jedné z mála, které zaváněly gólem, utekl aktivnímu Dopitovi na poslední chvíli kotouč z čepele a nemohl tak spolu se spoluhráčem vymýšlet zakončení proti osamocenému Hniličkovi.

Také ve třetí dvacetiminutovce byla především na domácích patrná snaha o tříbodový zisk. Dobrou příležitostí k naplnění cíle se stala téměř nepřetržitá čtyřminutová přesilovka od 44. minuty, v největší šanci však Svoboda neuspěl. Na druhé straně bylo nejnebezpečnější Kašpaříkovo nahození usměrněné Nedorostem, rovněž ale neúspěšné.

S blížícím se koncem základní hrací doby bylo více než patrné, že o jeden bod nebude chtít přijít ani jedno mužstvo. Přesto mohl v 58. minutě po špatném vyhození hostů rozhodnout Růžička, v ideální střelecké pozici ho však Hnilička vychytal, neboť se stihl pohotově přemístit. O půlminutu později se stejný hráč dostal k odraženému puku a z mezikruží orazítkoval pravou tyč liberecké svatyně.

A protože Růžička nedokázal využít ani svou třetí obrovskou šanci, jež přišla ve druhé minutě prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. Ty zahájil parádním bekhendovým zakončením nestárnoucí Dopita, liberecký Čermák mířil vedle a posléze si pohrál s Hniličkou Padělek. Ze zbývající trojice už jen snížil Plodek.