Utkání nebylo nijak zvlášť tvrdé nebo vyhrocené. Nemělo být proč, nešlo o mistrovský zápas.

Přesto diváky pobavily dva pěstní souboje. A pořádně drsné. V prvním se utkali plzeňský útočník Adamský a znojemský obránce Kotaška, druhou boxerskou vložku předvedli Dobrovolný se Svobodou.

„Musel jsem se bránit. Adamský napřed najel do gólmana, pak mi navíc ještě srazil helmu. Rozhodčí ani jeden z faulů nepískl, tak jsem se rozhodl, že tomu pomůžu sám,“ osvětlil příčiny pěstního souboje s Adamským znojemský obránce Ivo Kotaška. Ačkoli média označila za vítěze bitky plzeňského hráče, Kotaška s tím rozhodně nesouhlasí.

„Možná tak na začátku, když mi srazil helmu a pak trochu stáhl dres. Ale ke konci jsem už měl jasně navrch,“ ušklíbnul se spokojeně.
Také druhý souboj podle Znojemských vyprovokoval plzeňský hráč.

„Tu druhou potyčku jednoznačně vyprovokoval Dobrovolný a o Jardovi Svobodovi je známé, že si nic líbit nenechá, takže mu pak pořádně naložil. Je přirozené, že akce vyprovokuje reakci, kluci se přece museli ohradit. Tohle k přípravě prostě patří,“ bránil znojemské bijce asistent trenéra Pavel Hynek.
Podle jeho slov byli Orli v první třetině myšlenkami ještě na cestě, a proto inkasovali už v prvním dějství tři branky. Z pohledu trenérů tak byla nejvydařenější druhá třetina, v níž Znojmo dokonce nastřelilo tyčku a břevno. Na tréninku ale prý ještě budou zakončení pilovat.

Užzítra odehrají Orli další pohárové utkání, na domácím ledě přivítají pražskou Slavii, kterou v prvním vzájemném zápase porazili. „Do utkání znovu pustíme Radima Bičánka, kterého jsme teď nechali odpočívat. Ivo Kotaška bude taky určitě hrát, u Jardy Svobody se uvidí, má nějak nateklou ruku. A především se na soupisce poprvé objeví Jirka Dopita,“ přiblížil Hynek, že se znojemští diváci mohou konečně těšit na hokejové umění největší znojemské hvězdy.