Po středeční výhře nad vedoucími Českými Budějovicemi doma vyprášili mistrovskou Spartu. „Spadlo nám tam snad všechno. Navíc nám nahráli i výsledky potencionálních soupeřů v předkole, takže jsme hodně spokojení,“ liboval si znojemský asistent Pavel Hynek.

Všichni, se kterými se Znojmo pere o nejlepší postupová místa, v pátek prohráli. Orli se v tabulce posunuli na osmé místo a aby měli jistotu předkola, stačí jim v posledních dvou kolech základní části uhrát dva body.

Sparta předvedla v pátek ve Znojmě trapný výkon. Hlavně v první třetině si dělali Jihomoravené z mistrů kašpárky. Dezorientovaná Sparta si v podstatě nechala dát tři branky.

„Znojmo potvrdilo, že hraje momentálně dobře. My jsme mu ale ty první tři góly sami nabídli hrubými chybami,“ zlobil se kouč Sparty František Výborný. Jeho svěřenci se sice trochu chytli na začátku druhé části, když z tlaku vytěžili kontaktní gól. „Ale o soupeř nás zase rychle srazil,“ povzdechl si Výborný.

K exhibičnímu výsledku i dění na ledě přispěl jistým výkonem opět náhradní gólman Jaroslav Kameš. Ve třetí třetině ho občas jeho spoluhráči postavili do role zachránce a Kameš svou mrštnou lapačkou chtě nechtě musel bavit diváky.

Znojemský lazeret by po pátku mohl rozšířit Demel, který dostal pukem do obličeje. „A Kucharczyk má horečky. Je to tu jak na frontě, nevím v jakém složení se druhý den sejdeme,“ dodal Hynek.

Brankář Duba se na ledě dusil
Pěknou smůlu měl gólman hokejové Sparty Tomáš Duba. Z první střely, která na něj v extraligovém utkání se Znojmem šla, dostal gól. Ta poslední ho pak trefila do krku a Dubu odvezli záchranáři do nemocnice. „Nevím přesně, co s ním je, ale měl by jít v Praze v nemocnici na cétéčko,“ upřesnil sparťanský kouč František Výborný. Dubu trefil puk do ohryzku. Gólman, který působil i ve Znojmě, se nejprve skácel na led, po chvilce se zvedl. Náhle se však začal dusit. Nakonec opustil led na nosítkách.

 

Procházka: Konečně nám ostatní pomohli
Jedním z těch, kdo táhne znojemské hokejisty při zranění jejich opor je centr Radek Procházka. V posledních zápasech hodně rozšířil svou bodovou sbírku. Včera přispěl k destrukci Sparty dvěma brankami.

V kabině musí být hodně radosti. Koukáte i na výsledky soupeřů v boji o předkolo play-off?
Potřebovali jsme, aby nám někdo pomohl a za padesát kol se to nestalo. Tentokrát nám ostatní konečně pomohli.

Kde se to ve vás vzalo, že jste mistrovskou Spartu tak vymazali?
Bylo to o prvním gólu, začali jsme si věřit a oni dělali chyby. Pak nám to tam napadalo a i když vedete o tři góly, tak se určitě hraje líp. Navíc nás podržel v brance Kameš.

Sparta se po přestávce trochu probrala. Nelekli jste se?
Určitě zabrali. My ale víme, že to nejsou žádní nazdárci, musíme se pořád dávat pozor.

Jak berete to, že se vám kácí jedna opora za druhou?
Měli jsme o reprezentační přestávce nějaké sezení s klukama tady na stadionu. Řekli jsme se, že to nezabalíme a nepůjdeme domů, když nám chybí tolik hráčů. Jasně, že je těch marodů hodně a je to složitý. Ale my jsme se díky tomu taky hodně semkli. Odpovědnost na sebe berou jiní.