Orli vstoupili do utkání proti Vítkovicím bez kapitána Radima Bičánka, který má pohmožděné rameno, a především bez své brankářské jedničky Jiřího Trvaje, který už předchozí zápas ve Zlíně dohrával se zraněním a v utkání proti Vítkovicím vůbec nenastoupil.

Trenéři jeho zranění nespecifikovali, hlavní kouč Václav Sýkora ale uvedl, že by Trvaj snad měl být brzy v pořádku. Do brány se tak postavil Jaroslav Kameš.

Úvod zápasu vyšel domácímu týmu skvěle. Už ve čtvrté minutě se ujali vedení, když Pince ve vítkovické bráně prostřelil z prostoru pravého kruhu Erat.
Vítkovice však byly houževnatým soupeřem a nesložily zbraně. Vyrovnat se jim podařilo na začátku druhého dějství. Po závaru před Kamešem překonal ležícího znojemského gólmana Köhler a bylo srovnáno.

Rozhodujícím momentem prvního dějství byla dvojnásobná přesilovka Orlů, v níž si nedokázali vytvořit žádnou šanci a ujmout se vedení.
„Přesilovky jsou naší velkou slabinou,“ přiznal na tiskové konferenci po zápase trenér Sýkora.

Od té chvíle byli Vítkovičtí lepším týmem. V pětatřicáté minutě je poslal do vedení 2:1 Marušák. Tento stav vydržel na světelné tabuli přes veškerou snahu Znojma až do závěrečného hvizdu. Po dvou vítězstvích proti Pardubicím a Zlínu tak Orli zažili porážku, první na domácím ledě.

HC Znojemští orli – HC Vítkovice Steel 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Erat (Demel) - 24. Köhler (Hruška), 35. Marušák (Ujčík).
Rozhodčí: Šindler - Chytil, Bryška. Vyloučení: 4:9. Bez využití. Diváci: 2 675. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
HC Znojemští Orli: Kameš - Chmelíř, Chvátal, Tesařík, Jareš, Mojžíš, Kotaška, Štach - Erat, Demel, Dopita - Růžička, Plášek, Haman - Padělek, Selingr, Svoboda - Beroun, Procházka, Meidl
HC Vítkovice Steel: Pinc - Barinka, Jurečka, Marušák, Trnka, Kuboš, Heš, Ovčáčík - Hubáček, Burger, Weissmann - Prorok, Vala, Petrovický - Krenželok, Šimíček, Ujčík - Köhler, Hruška, Tomášek - Klimek