Znojemští hokejisté porazili svého přímého konkurenta v boji o extraligové play–off. Na zlínském ledě vyhráli 3:2.

Do sestavy domácích se vrátil kapitán Okál, a přestože patřil k nejaktivnějším, svému celku k úspěchu nepomohl. Zlín měl sice v první třetině převahu, ovšem gólmana Trvaje nedokázal překonat. Největší šanci spálil Vosátko, který minul odkrytou klec. „Bylo důležité, že jsme v první třetině přestáli čtyři přesilovky Zlína,“ těšilo znojemského kouče Václava Sýkoru.

Jeho výběr ve druhé části potrestal fauly zlínských hráčů a získal dvoubrankový náskok. Nejprve Plášek vteřinu před návratem Andrašovského z trestné lavice za přispění brankáře Murína otevřel skóre, po něm se prosadil i Selingr tečí Jarešovy rány.

Po třetím zásahu znojemského Svobody začali domácí příznivci na svůj celek pískat. Zlín potom sice dokázal ještě jednou snížit po dorážce Andrašovského, ovšem při závěrečné hře bez brankáře se už nedokázal prosadit.

„Navázali jsme na poslední nepodařené výkony. Bylo nám jasné, že kdo dá první gól, bude mít blízko k vítězství, protože Znojmo moc branek neinkasuje. Touto porážkou jsme se dostali do nezáviděníhodné situace na konci tabulky,“ přiznal skleslý Stuchlík.

Hostující kouč měl mnohem lepší náladu. „Svedli jsme úpornou bitvu, v níž naši hráči odevzdali maximum. Mužstvo chválím a zároveň mu děkuji za to, jakým způsobem dokázalo vyválčit v tak důležitém zápase tři body,“ pravil spokojeně Sýkora.

 

Ve Zlíně v závěru jiskřilo

Bylo rozhodnuto. Zazněla závěrečná siréna a pak se to stalo. Znojemský gólman Jiří Trvaj vystartoval ze své klece až na modrou čáru za útočníkem Jaroslavem Balaštíkem. Na ledě se strhla mela, kterou nakonec sudí Minář ocenil třemi dvouminutovými tresty na každé straně.

Jaký měl jindy klidný brankář důvod? „Nevím, proč Jirka tak reagoval. Ale jak znám jeho mírnou povahu, asi ho k tomu něco vedlo,“ řekl hostující trenér Václav Sýkora.

„Jarda asi přehnal důraz v brankovišti. Měl nervy na pochodu a trauma z nevydařeného zápasu,“ mínil zlínský asistent Jaroslav Stuchlík, jenž celou situaci pořádně ze střídačky neviděl.

Z tribuny to ale vypadalo jasně. Trvaj si nechtěl nechat líbit tvrdé ataky zlínského kanonýra, který ho v poslední minutě dvakrát na úrovni brankoviště krosčekoval. „Balaštík je dobrý hokejista, jenže v jeho hře se objevují nefér zákroky,“ prohlásil znojemský vůdce Jiří Dopita, jenž při strkanici také nechyběl.

Zatímco hosté si před reprezentační pauzou vylepšili bodové konto, Zlínští mají o čem přemýšlet. První dvě branky do Murínovy sítě padly po zbytečných faulech v útočném pásmu.