Orlům se do sestavy vrátil obránce Jakub Gróf a trenér Jiří Režnar pozměnil složení prvních třech útočných trojic. První byla složena čistě ze slovenských hráčů, ve druhé se seřadili znojemští odchovanci a třetí útok patřil defenzivním hráčům.

Spolu s Orly se na zápas vydali i fanoušci. Někteří po vlastní ose, ale většina vlakových výjezdem. Mnoho fanoušků rakouské národnosti nastupovalu také v Retzu. Počet překročil tři stovky.

Znojemští hokejisté nažhavení vydatným zástupem fanoušků vstoupili do utkání lépe a ve třetí minutě nastřelil po nahození od modré čáry tyčku domácí branky znojemský obránce Jiří Klímíček. V sedmé minutě se již stav utkání měnil. Po několika střelách se odrazil puk od zadní mantinelu na hokejku dojíždějící střelce Orlů Petera Puchera a ten neměl problém usměrnit puk do poloprázdní branky. Další branku měl na hokejce hostující hráč Radek Číp, ale Matt Zaba v brance Vídně byl tentokrát pozorný.

Ve čtrnácté minutě přestřelil z velké blízkosti branku Vídně bed Richard Pavlikovský a z následného protiútoku vyprášil Dustin Sylvester znojemskému brankáři Chrisi Holtovi vyrážečku.

Nástup do druhé části utkání Znojmu vyšel skvěle. Šest sekund před koncem přesilovky vybrusil po stylu Jaromíra Jágra od mantinelu Číp a střelou zápěstím zavěsil podruhé. S polovinou duelu se na ledě přiostřilo, ale více hráčů posílali rozhodčí na trestnou lavici ze strany Znojemských a to poslalo domácí tým na koně. První přesilovku využila Vídeň ve třicáté minutě a zkušený Andrea Nödl, jenž je protřelý NHL snížil na rozdíl jediné branky. Další vyloučení Orlů na sebe nenechalo čekat a i druhou početní převahu Vídeňští zužitkovali. Ve skrumáži před Holtem se ideálně uvolnil Jamie Fraser a vyrovnal. Ve stejný moment rozhodčí signalizoval další trest a to se znojemským fanouškům již pochopitelně nelíbilo. Hned po jeho skončené šlo Znojmo do čtyř znovu. Obě přesilovky již Vídeň ale nevyužila. Právě autor vyrovnávací branky Fraser měl na holi po úniku další gól, ale Holt znojemský tým podržel.

Znojemští ztratili svůj herní klid a domácí tým převzal iniciativu zápasu. V šestačtyřicáté minutě Vídeň dvěma brankami v rozmezí čtyřiadvaceti sekund zápas otočila ve svůj prospěch. Orli si následně vzali time-out a po něm dostali do rychlého protiútoku Adam Havlík a Jan Lattner, s tím že druhý jmenovaný opět snížil na 4:3. Znojmu se vrátil elán a opět byli nebezpeční, jenže vítr s plachem mu definitivně vzala pátá trefa vídeňského Kevina Puschnika. Holt vyrazil kotouč před sebe a ztratil jej z dohledu, čehož mladý rakouský útočník využil a dal výsledku konečnou podobu.

Znojemští to dvě minuty před koncem zkusili v šesti hráči bez brankáře, ale hra se odehrávala spíše ve středním pásmu a Orli tak museli zkousnout další porážku. Již druhou v řadě.

Znojmo je nyní po jednatřiceti kolech na šestém, posledním přímém postupujícím místě do play-off. V neděli a v úterý je na domácím ledě čekají dvě velmi důležitá utkání proti dvěma pronásledovatelům. V neděli od 17.30 přivítají osmý Klagenfurt a v úterý od 18:30 pak sedmý Graz.

UPC Vienna Capitals – Orli Znojmo 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 30. Nödl (Fraser), 32. Fraser (Carson), 46. Klimbacher (Schiechl), 46. Foucault (Ferland), 54. Puschnik (Schiechl, Fischer) – 7. Pucher (Grof), 21. Číp (Pavlikovský, Havlík), 50. Lattner (Havlík, Jass). Rozhodčí: Kincses, Smetana – Smeibidlo, Soos. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 4950. Střely na branku: 30:33.

UPC Vienna Capitals: Zaba – Fraser, Carson, Iberer, Lakos, Klimbacher, Peter, Hackl – Ferland, MacArtur, Foucault – Sylvester, Watkins, Rotter – Nödl, Schiechl, Großlercher – Bauer, Fischer, Puschnik.

Orli Znojmo: Holt – Štach, Grof, Pavlikovský, Nemčík, Bořuta, Klimíček, Jass, Bača – Tomas, Pucher, Rehuš – Lattner, Bartoš, Havlík – Podešva, Šeda, Novák – Špaček, Fiala, Číp.