Do branky Orlů se postavil tentokrát brankář Patrik Nechvátal a poprvé se ve znojemském dresu představil obránce Jiří Klimíček. Zranění do utkání nepustily slovenského obránce Martinu Baču a znojemského odchovance Jana Lattnera. Klub se navíc rozloučil s útočníkem Petrem Beránkem, který strávil v dresu Znojma dvě sezony.

Boleslav se v deváté minutě při přesilovce dostala do vedení. Přesným střelcem byl útočník hostů Dominik Pacovský. Za devět sekund bylo ale vyrovnáno. Znojemský hráč Adam Havlík se dostal do samostatného úniku a byl faulován. Z nařízeného trestného střílení se pak znojemský střelec prosadil.

Ve dvanácté minutě napřáhl boleslavský obránce Matěj Stříteský mezi kruhy a opět poslal svůj tým do vedení. Po zajímavých šancích na obou stranách přišla další branka Boleslavi, Po střele hostujícího hráče Davida Květoně stačil puk usměrnit za záda brankáře Znojma Nechvátala střelec Martin Látal. V polovině utkání nejprve Orli brankou útočníka Ondřeje Fialy snížili a vzápětí přidal čtvrtou branku Boleslavi ve Znojmě dobře známý hráč Richard Jarůšek.

Na začátku třetí třetiny snížil znojemský hráč Radek Číp na rozdíl jediné branky a poté vyrovnal obránce domácích Antonín Bořuta. Boleslav však zbraně nesložila a třemi brankami šla do vedení vysokého vedení 7:4. Konečnou podobu pak dal výsledku podruhé v zápase znojemský obránce Bořuta.

MARTIN SMEJKAL