Vypadá to, že do konce tohoto týdne si znojemští Orli nebudou muset sundávat brusle z nohou. Jejich útoky budou totiž odvracet hned tři týmy z EBEL.

Již ve čtvrtek Znojemští přivítají na svém ledě tým z rakouského Grazu. Ten má nyní stejný počet získaných bodů jako Znojmo. Hned v pátek odehrají Orli druhý domácí zápas. Síly s nimi dorazí poměřit Dornbirn, který je v tabulce devátý. „Je to nevyzpytatelný soupeř," shodují se znojemští hráči. V neděli pak odjíždí do Vídně, kam se s nimi opět chystají i jejich fanoušci.

Čtvrteční soupeř Orlů z Grazu má nyní stejný počet získaných bodů. „Dvakrát jsme s nimi prohráli a tentokrát už je chceme konečně porazit. Hrají fyzicky náročný a důrazný hokej, který je plný osobních soubojů. Prostě nedají kousek ledu zadarmo," přiblížil čtvrtečního soupeře domácí obránce Jan Müller.

Graz je silný soupeř, který hraje tvrdou hru. Orlům se s ním v minulosti nedařilo. Podle útočníka Jana Lattnera chce tým tuto bilanci napravit a věří, že s podporou burácejících fanoušků se jim to podaří.

V utkání s Grazem by měl po zdravotní přestávce nastoupit i Jan Müller. Ten se léčil s poraněním šikmého břišního svalu.

I v pátek odehrají Orli zápas s Dornbirnem doma. V tabulce je Dornbirn devátý. „Jeho hráči dokáží prohrát rozdílem třídy a na druhou stranu zase vyhrát. Nesmíme nic podcenit a hrát náš hokej," přiblížil soupeře útočník Lattner.

Znojemští fanoušci doufají, že ač je to houževnatý soupeř, který se snaží urvat každý bod, Znojemští jej zvládnou porazit.

V nedělním zápase s Vídní očekávají Orli nátlak domácích hráčů, kteří budou chtít za každou cenu vyhrát a vrátit tak Znojmu prohru, kterou si z jihu Moravy odvezli minulý pátek. „Pokud podáme stejný výkon jako doma, je jisté, že odvezeme výhru," věří útočník Lattner.

Znojemští se drží ve středu tabulky. Poslední utkání s Vídní ovládli na domácím ledě čtyřmi vstřelenými brankami. Rakušané tak ani nedostali příležitost jejich náskok ohrozit. Díky této výhře si Orli věří i do dalších soubojů.

Zápas s Grazem začíná ve čtvrtek v 18.30 hodin, stejně jako páteční s Dornbirnem. Nedělní utkání se ve Vídni hraje od 17.30 hodin.

ROMANA ČERNÁ