Znojemským hokejistům se po nedělním zápase dlouho nechtělo z ledu. Užívali si ovace svých fanoušků. A zasloužených. Radost neskrýval ani trenér. „Porazili jsme silné celky. To znamená, že jsme taky silní," usmíval se po zápase Martin Stloukal.

O osudu celého zápasu vlastně rozhodly dvě minuty úvodní části. V rozmezí 15. a 17. minuty se prosadil Pucher, Šeda a Bartoš. Tím zbavily rakouského protivníka prakticky všeho sebevědomí.

V pohledném zápase padaly další góly až v závěrečné dvacetiminutovce. Postarali se o ně znovu Pucher se Šedou. Jeden kanadský bod si připsal i navrátilec Uram. „Ale klíčem k našemu úspěchu byla kvalitně odehraná oslabení. A samozřejmě góly v přesilovkách," měl jasno Stloukal.

Dalším hrdinou ve znojemském dresu byl brankář Ondřej Kacetl. Talent mezi tyčemi se radoval z premiérové vychytané nuly v mezinárodní soutěži. „Ale dneska jsem zase moc práce neměl. Musím za ni poděkovat spoluhráčům," hlásil.

Orly čeká další utká v pátek, znovu na domácím ledě. Po dvou rakouských socích si vyzkouší duel s maďarským Fehervárem. A dny před tímto zápasem budou hektické. Brankář Kacetl přiznal, že na něj leze chřipka a se stejným problémem bojuje i několik jeho spoluhráčů. „Snad se dáme co nejrychleji do kupy," doufal gólman.

Čerti z Feherváru totiž přijedou hodně namotivovaní. Ze dvou duelů zatím nevytěžili ani jediný bod.