V pátek od čtvrt na osm večer budou v rakouském hlavním městě odvracet vyřazení z převážně rakouské soutěže. „Zklamání je obrovské. Spíš než cokoliv jiného jsme se zalekli možnosti vyhrát. Odehráli jsme dvě třetiny dobré utkání, ale pak jsme začali kupit individuální chyby a pouštěli soupeře do přečíslení,“ zamyslel se trenér Znojma Miroslav Fryčer.

Jeho svěřenci jako první v sérii klopýtli v domácím hájemství. Aby čtvrtfinále prodloužili, potřebují teď vyplenit Vídeň, jinak bude konec. „Chuť mají kluci stále maximální, do Rakouska jedeme vyhrát,“ přesvědčoval Fryčer.

Hokejisté Znojma na svém ledě v úterý uvítali soupeře z Vídně v rámci čtvrtého kola čtvrtfinále play-off mezinárodní soutěže EBEL.
Lucianiho dva góly bohužel nepomohly. Znojmo prohrálo s Vídní 2:4

I když obě družstva pracují s rozdílnými rozpočty, jihomoravská popelka movitému klubu z hlavního města herně sekunduje. „Kromě prvního zápasu, kdy jsme nevěděli, co se děje, s nimi držíme krok. Kluci překračují svůj stín, jsou rozsekaní, hrají na krev, musím před nimi smeknout. Vídeň má výhodu v šikovnosti, ale my můžeme sérii ubojovat. Hlavní je vyvarovat se strachu,“ podotkl znojemský lodivod.

Čtvrtfinálový boj

1. zápas (13. března): Vídeň – Znojmo 7:0
2. zápas (15. března): Znojmo – Vídeň 4:3
3. zápas (17. března): Vídeň – Znojmo 5:2
4. zápas (19. března): Znojmo – Vídeň 2:4

Další termíny - 5. zápas: 22. března od 19.15 ve Vídni, případně: 6. zápas 24. března od 17.30 ve Znojmě, 7. zápas 26. března od 19.15 ve Vídni.

V play-off se Orli perou kromě soupeře taky se zraněními a úzkým kádrem, kvůli čemuž hrají na tři kompletní lajny. „Pro tuto část sezony celý rok trénujete, připravujete se na ni. Jsme v dobré kondici. Ale samozřejmě mají víc hráčů. Musíme být chytří, neplýtvat energií na zbytečné a hloupé věci na ledě,“ prohlásil pro klubový web finský zadák Mikko Vainonen.

Znojmo už se postaralo o rozruch, konkrétně Fryčer. Ve třetím utkání na ledě Vídně se marně pokoušel dovolat přímo kanadskému supervizorovi zápasu. „Byl jsem maximálně z výkonu rozhodčích vytočený. Zbytečně nám komplikovali život a Vídeň to nemá zapotřebí. Supervizor mi před zápasem říkal, že se mu mám kdykoliv ozvat. Samozřejmě nejsem blbý, ale vzal jsem to doslova a poprvé za dvacet let zavolal ze střídačky,“ smál se při vzpomínce znojemský kouč, podle něhož jinak arbitři rozhodují spravedlivě.

„V jiných zápasech to bylo v pořádku,“ prohlásil Fryčer.

Florbalisté Znojma.
Šťastník: První třetina byla florbalová žumpa. Znojmo nechalo Vinohradům meč

Ve čtvrtfinálové sérii ho zklamala vlažná atmosféra panující ve Vídni. „Naši fanoušci jsou skvělí a zaslouží si respekt, ale myslel jsem, že i u nich bude kulisa podobná jak u nás. Jenomže je komorní, asi je to jejich mentalita,“ uzavřel znojemský trenér.