Jak šestadvacetileté levé křídlo přiznává, naučil se díky 28 zápasům v mezinárodní soutěži EBEL lépe bruslit. „Jsem větší a silnější než většina hráčů, i v NHL jsem měl ve statistikách hlavně hodně hitů. V EBEL se mnohem víc bruslí, což pro mě bylo ze začátku docela složité. Postupně jsem se zlepšil a když se teď vrátím na úzká kluziště, budu jako raketa," říká útočník pro klubový web.

Zlepšení bruslařských dovedností se víc než stokilovému obrovi bude hodit, protože mu v létě končí smlouva. „Doufám, že se mi bude dařit a že k tomu pomůžou i tři měsíce ve Znojmě. Je velký rozdíl odehrát třicet zápasů v lize, nebo jen bruslit na tréninku. Odejít do Evropy byla dobrá volba. Jsem teď víc než připravený na první zápas NHL," pochvaluje si vítěz Stanley Cupu z roku 2010.

Na Znojmo mu zůstanou jen ty nejhezčí vzpomínky. „Lidé jsou tady velmi přátelští a ochotní. Cením si těch, kteří mi na začátku pomohli v přesunu a nastěhování i se ženou a dvěma velkými psy. Angažmá beru jako skvělou zkušenost. Jednou budu svým dětem povídat, že jsem v roce 2012 hrál ve Znojmě. A to myslím vážně," tvrdí hráč se zkušenostmi ze 172 zápasů NHL.

Bickell emotivně prožíval i předání dresu na památku. „Když u toho stadion aplaudoval ve stoje, bylo to něco neuvěřitelného. Fanoušci mě potleskem a skandováním ocenili. Stejně tak si jich vážím i já," přiznává Kanaďan, který se se svým jihomoravským angažmá stylově rozloučil. V posledním utkání minulý týden rozhodl vítězným nájezdem o triumfu Orlů 2:1 nad Štýrským Hradcem.

OREL BICKELL

Statistika Bryana Bickella v dresu znojemských Orlů

- 28 zápasů

- 27 bodů za devět gólů a osmnáct asistencí

- minus jeden bod ve statistice přítomnosti na ledě při vstřelených a obdržených brankách

- čtrnáct trestných minut

ŘEKL O NĚM

„S jeho výkony jsem byl maximálně spokojený. Splnil, co jsem od něj očekával. Přinesl důraz, jednoduchost při hře i nasazení. Jeho angažmá bylo v každém ohledu přínos pro náš tým. Navíc jako člověk byl velice skromný, lidský a přívětivý. Na prvním místě nemá světský požitek, takže si třeba nevymrčoval, že chce nadstandardní ubytování nebo auto."

trenér znojemských Orlů Martin Stloukal