V klubu, který hraje mezinárodní soutěž EBEL, však nekončí a zaujme roli asistenta trenéra. „Sedli jsme si prezidentem klubu Pavlem Oherou a domluvili se. Žádný super kouč z nebe nespadne a hlavně ze začátku se musím naučit nové věci. Už několikrát jsem řekl, že jinam než do Znojma nepůjdu,“ pronesl Beroun.

Ten bude pravá ruka stratéga Miroslava Fryčera, který mužstvo převzal až ke konci sezony a s vedením klubu se dohodl na další spolupráci. „Míra Fryčer je autorita, má ohromné zkušenosti, světový rozhled, trénoval v zahraničí. Je také perfektně vybavený jazykově,“ uvedl Rostislav Dočekal, který i nadále setrvá na pozici sportovního manažera.

Na snímku Fryčer a Dočekal.
Kouč Fryčer a Orli: začalo naťukávání, jedná se o pokračování

Kromě něj ve Znojmě pokračují i další asistent trenéra Tomáš Jakeš či kouč brankářů Petr Hrachovina. „Letošní ročník byl zklamání. Realizační tým v této podobě je odhodlaný připravit mužstvo do nové sezony tak, abychom byli opět úspěšní,“ dodal Dočekal.

Orli zažili bídnou sezonu. Po vydařené první čtvrtině přišel strmý pád tabulkou a po základní části skončili poslední. Výkony se pod Fryčerem v nadstavbě sice zlepšily, ale ani tak Znojmo poprvé v historii nepostoupilo do play-off. „Zklamání panovalo obrovské, mužstvo se zvedalo, hrálo ofenzivně, ale kvůli dvěma nepovedeným zápasům neuspělo. Soupeř ani jednou nebyl lepší, proto mě konec sezony mrzí dvojnásobně,“ litoval Fryčer.