„Bylo vidět, že nám chybí Marek Špaček, který se zbytečně vyfauloval v sobotním zápase v Újpesti a dostal stopku na jedno utkání. Bez něj byla hra první formace poloviční," popsal juniorský trenér Znojma Petr Kučírek.

Domácí tým vstoupil do utkání lépe než hosté. Už v páté minutě překonal hostujícího brankáře po přesném zásahu domácí útočník Michal Kacetl. V tento okamžik si asi ani jeden z přihlížejících fanoušků nemyslel, že to bude jediná úspěšná střela ze strany Orlů.

Domácí měli ještě chvíli více ze hry, ale poté přišla chyba znojemské obrany. Hostující hráč Marcel Witting se ujal sraženého puku a po sólové akci nezaváhal. I nadále hosté ohrožovali Orly, ale ti se dokázali ubránit a ke konci si ještě vysloužili početní převahu.

Znojmo ale nezvládlo využít ani nabídnutou přesilovku pět na tři, za což je hosté potrestali. Znovu zásahem Wittinga, který propálil domácího gólmana po střele od modré čáry.

Krátce po polovině utkání se před znojemským brankovištěm nejlépe zorientoval hostující střelec Philips Konzera a už třetí puk tak skončil za zády domácího gólmana. Závěr prostřední části se domácím Orlům nepovedl. Znojemský obránce Michal Dovina byl ještě pokořen dvakrát. Jako první skóroval opět Witting, který si tak připsal hattrick. O necelou minutu později jej následoval spoluhráč Konzera. Ten využil volného prostoru a nedůsledností Znojma jeho střela skončila u tyčky Dovinovy klece.

„První třetinu se hrál vyrovnaný hokej, na začátku druhé jsme ale nevyužili několik přesilových her, a to rozhodlo. Hned na to měl soupeř přesilovku a tu využil, čímž se naše hra úplně sesypala," přiblížil svůj pohled domácí obránce Michael Theimer.

Třetí dějství tak bylo v očekávání domácích hráčů tvrdým oříškem. Ač se znojemští junioři opravdu snažili, hosté z Klagenfurtu je přebruslili a nepustili k vážnějším šancím. Když už se Znojmo dostalo před bránu Klagenfurtu, nezvládlo přehrát hostující obranu.

Jediný úspěšný zásah závěrečného dějství tak zaznamenal hostující hráč Nicolas Paul, jenž zvládl domácí obranu a střelil puk mezi beton a lapačku domácího gólmana.

Body z domácího utkání budou juniorským Orlům chybět, ale nyní již cílí na nedělního soupeře, za kterým vyjíždí v neděli do Budapešti. „Čeká nás náročný zápas se silným soupeřem. Musíme bezpodmínečně vyhrát a přivézt body," je jasné útočníkovi Orlů Lukáši Nováčkovi.

Znojmo – Klagenfurt 1:6

Branky a nahrávky: 5. Kacetl (Indruch, Cerovečki) – 13. Witting (Berr), 25. Witting (Koczera, Paul), 34. Koczera (Berr, Paul), 38. Witting (Viveiros), 39. Koczera (Berr), 56. Paul.

Třetiny: 1:1, 0:4, 0:1

Střely na branku: 29:31

Vyloučení: 6:7

V oslabení: 0:1

Sestava Znojmo – Dovina – Theimer, Kruckovyč, Michalica, Švanda, Cílek, Hloupý, Koňařík – Hačecký, Nováček, Žemlička – Horák, Pelikán, Hložek – Kacetl, Cerovečki, Holub – Indruch.

Sestava Klagenfurt – Stroj – Paul, Katnik, Vallant, Viveiros, Müller, Wieser – Witting, Koczera, Berr – Mörtl, Steiner, Cirtek – Kreuzer, Filipic, Grüneis – Bittermann.