ROZHOVOR S MANAŽEREM ORLŮ SI PŘEČTĚTE V ÚTERNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST

Slovinský celek opustil soutěž EBEL po minulé sezoně, v níž mělo dojít k údajné korupci. Znojmo potřebovalo vyhrát utkání desátého kola nadstavby, což se mu povedlo po výsledku 7:0.

Frazee podle rakouského deníku Nachrichten zaslal vedení soutěže e-mail s apelem, že jej skrz lublaňského trenéra brankářů kontaktovali Orli s dotazem, za kolik utkání pustí. „O této kauze jsme se dozvěděli jako ostatní z informací v rakouském tisku. Považujeme za nehoráznost, že se někdo takovýmto způsobem otírá o dobré jméno našeho klubu,“ říká Veselý.

Třicetiletý americký gólman také uvedl, že mu Lublaň dluží osmnáct tisíc eur. „Dle našeho názoru je celá věc zaměřená zejména na vytvoření tlaku na ligu, aby pomohla americkému hráči řešit jeho dluhy s bývalým klubem. Zveřejnění poškozuje dobrou pověst ligy a jméno Orlů Znojmo bylo v této situaci pouze nástroj a rukojmí,“ prohlašuje manažer klubu.

Přátelské utkání v hokeji? Spíš používejme termín přípravné. O nevraživost a bitky totiž není nouze ani v letošním létě. I hokejisté jihomoravských celků Komety Brno a Orlů Znojmo už při prověrkách na novou sezonu shodili rukavice.
Kometa a Orli se bijí i v přípravě: Nenecháme si všechno líbit, říkají

ŽÁDNÉ UPLÁCENÍ

Že šlo o výmysl gólmana, který odchytal v NHL jeden duel za New Jersey, nasvědčuje i vyjádření znojemské policie. „Prováděli jsme šetření pro rakouskou policii, která přijala oznámení o možném podplácení. Nepodařilo se prokázat, že by došlo k nabízení úplatků,“ sděluje znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Možná je teď na řadě i znojemský klub. S právními kroky zatím však nespěchá. „Proti jakémukoliv, byť sebenesmyslnějšímu obvinění tohoto typu, je nesmírně těžké se nějak účinně bránit. Zahájili jsme komunikaci s vedením ligy, která se od Frazeeho výroků také důrazně distancovala a prakticky se vyjádřila, že je pro ni věc uzavřená. Nemyslíme si, že tato kauza bude nějak dál pokračovat, a proto na radu právníků vyčkáme,“ uzavírá Veselý.

Ilustrační foto.
Americký gólman Lublaně obvinil znojemské Orly z korupce