VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kouč orlích juniorů Zajíc: Priorita je, že jsme nastavili systém, který funguje

Znojmo /ROZHOVOR/ – Herní pohoda nepanuje jen u prvního celku hokejových Orlů, který obsadil v základní části EBEL ligy třetí místo a už si brousí zuby na nadstavbu a play off. Vlna úspěchu se šíří i mezi mládežnické celky znojemského klubu. Jak juniorům, tak staršímu dorostu se v mezinárodních soutěžích EBYSL a EBJL nadmíru daří a napodobují tak své starší kolegy. Oběma týmům patří pár zápasů před koncem základní části ve své skupině druhé místo v tabulce. „Už teď jsme spokojení. Vnesli jsme totiž klid do spolupráce mezi mládežnickými týmy. Ty jsou teď propojené a klukům to svědčí," pochvaluje si sedmapadesátiletý trenér juniorů Leoš Zajíc. Jeho svěřenci v úterý večer padli 1:4 v Innsbrucku a připsali si desátou prohru v sezoně.

20.1.2016
SDÍLEJ:

Trenér juniorů Leoš Zajíc.Foto: www.hcorli.cz

V juniorské soutěži EBYSL patří vašemu týmu druhé místo. Jak dosavadní sezonu hodnotíte?

Od začátku ročníku se nám daří. Kluci to pojali dobře, což nese ovoce. Pracují výborně v tréninku a to se přenáší i do zápasů, to jde vidět i na tabulce. Mužstvo se oproti začátku sezony konsolidovalo a s tím jsem spokojený.

Na první tým vaší skupiny MAC Budapešť ztrácíte sice čtyři body, ale máte čtyři zápasy k dobru. Do konce základní části přitom zbývá devět utkání. Půjdete po první příčce?

Určitě ji chceme získat. Zajišťuje totiž výhodu domácího prostředí pro play off. Na to jsme dojeli minulou sezonu, kdy jsme v Budapešti prohráli třetí zápas.

Jaký styl hokeje se snažíte svým svěřencům vštípit do hlavy?

Pokoušíme se hrát ofenzivní hokej s množstvím přihrávek, který je na pohled líbivý. Od kluků nevyžaduji žádnou zarputilou obranu. Myslím, že se nám to celkem daří.

Vidíte v týmu výrazné individuality?

Takové hodnocení moc nemám rád. Všichni kolikrát vidí jen bratry Bulíny, kteří táhnou starší dorost, a na ostatní se zapomíná. Mám v týmu patnáct vyrovnaných hokejistů, z nichž každý může rozhodnout zápas. Klukům je kolem dvaceti let a ještě nevědí, kam je hokej zavede. Jednotlivce nevyzdvihuji, to není můj styl.

S čím budete na konci sezony spokojený?

Neklademe si před sebe konkrétní cíle v pořadí soutěže. Už teď jsem spokojený, že jsme u mládežnických týmů Orlů nastavili systém, který funguje. Jednotlivé celky spolupracují, vše je propojené. Kluci můžou navštívit kterýkoli trénink a přidat si. Zároveň od nich chci, aby přicházeli na stadion už dlouho před tréninkem a připravili se na něj. To vše se zatím daří a to je pro nás priorita.

Aktuálně se nacházíte na venkovním turné, kdy hrajete devět zápasů v řadě venku. Jak snášíte časté cestování?

Soutěž se takhle rozlosovala a my s tím nic nezmůžeme. Bereme to jako fakt. Člověk je na vysedávání v autobuse za ta léta zvyklý.

Autor: Jan Pařík

20.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
V Břeclavi někdo hodil do ledové Dyje tašku se čtyřmi štěňaty.

Štěňata zemřela v chladné řece. Kolemjdoucí je našel mrtvé v igelitce

Pro Martina Lichevníka se jeho dlouholetý koníček stal nakonec řezbářským řemeslem.

Lichevník: Řezbář musí při práci hodně přemýšlet

Pohřešovanou ženu z Kyjovska podle policie zavraždil manžel

Nechvalín, Brno – Byl to zločin, pachatel zemřel, proto vyšetřování končí. Tak po osmi měsících jihomoravští kriminalisté uzavřeli tragédii v Nechvalíně na Kyjovsku. Dospěli k závěru, že pohřešovanou matku dvou dětí zabil její manžel. Ten v březnu dva dny po jejím zmizení spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

Kam na nejlepší svařák. A za kolik?

/INTERAKTIVNÍ MAPA/ Proklikejte si, kolik zaplatíte za dvě deci svařeného vína či punče na vánočních trzích na náměstích českých, moravských a slezských měst.

Černá kuchyně v pivovaru. Znojmo získá muzeum vaření

Znojmo – Za historií vaření a stolování budou brzy chodit návštěvníci do areálu znojemského pivovaru. Má tam totiž vzniknou muzeum gastronomie. O koupi expozic, které byly několik let k vidění v centru Prahy rozhodli znojemští zastupitelé.

Uvařili Idiota či tekutý perník. Sládci připravili vánoční pivní speciály

Jižní Morava – Jedenáctka, dvanáctka, třináctka? V břeclavském minipivovaru Frankies připravili pro milovníky piva před Vánocemi dokonce dvacetistupňový speciál. Majitelé pivovarů na jihu Moravy sází na méně tradiční piva. Některé druhy už jsou téměř vyprodané.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT