Ve službách Znojemských orlů strávil útočník David Ludvík dost let na to, aby pro něj byl návrat do Hostan Arény v dresu jiného klubu prestižní záležitostí. Šestadvacetiletý útočník, s výškou sto osmdesát centimetrů, se do Znojma podíval znovu v úterním extraligovém utkání, v němž Znojmo hostilo Plzeň. Právě Lasselsberger je až do konce letošní sezony Ludvíkovým zaměstnavatelem. V zápase chudém na brankové příležitosti nakonec jeho tým přehrál Znojmo 2:1 v prodloužení, přičemž autorem vůbec první branky duelu byl právě David Ludvík.

Davide, jaké bylo úterní utkání?
Vyhráli jsme, i když až v prodloužení, ale máme dva body, takže jsme určitě spokojení.

Co o vašem vítězství rozhodlo? Přece jen, utkání bylo dost vyrovnané.
To máte pravdu. Myslím, že rozhodl prostě jen ten gól v prodloužení navíc, který jsme dali my, ale stejně tak ho mohlo dát Znojmo, hlavně v závěru poslední třetiny nás dostalo pod velký tlak.

S jakou taktikou jste na jih Moravy přijeli?
Řekli jsme si, že musíme hrát dobře dozadu a pouštět se do útoků ze zabezpečené obrany. To se nám myslím povedlo. Navíc jsme vstřelili i první branku, a i když Znojmo vyrovnalo, ten bod navíc jsme nakonec získali my. Je určitě velmi cenný.

Kdy jste se dozvěděli, že k týmu nastupuje nový trenér?
No, ta informace se objevila na internetu v pondělí večer, hodně se to probíralo. Pro nás hráče to bylo velké překvapení, upeklo se to asi dost narychlo. Dnes ráno nám pana Hořavu představilo vedení klubu, před zápasem nám jen trenéři řekli, co po nás chtějí, a my jsme se to snažili v utkání plnit. Snad se nám to podařilo.

Mezi týmy ve spodní polovině tabulky jsou jen malé bodové rozdíly. Vnímali jste úterní zápas jako důležitější právě proto, že jste hráli se Znojmem, které také ještě bojuje o play-off?
My jsme se spíš potřebovali někde chytit. Proti Ústí jsme v neděli nesehráli dobrý zápas, zbytečně jsme ztratili bod, který nám potom může chybět. Jeli jsme sem s tím, že chceme uhrát co nejlepší výsledek.

Vy osobně jste ve Znojmě dlouhé roky hrával, jaké pro vás jsou návraty na znojemský led v dresu jiného týmu?
Pro mě jsou tyhle zápasy určitě prestižní záležitostí, i když už ne tak moc, jako třeba ještě vloni. Už jsem si zvykl na to, že tady nastupuju za hostující celek. Na domácí střídačku už bych teď asi omylem nezamířil. (smích)

Vzpomínáte vůbec ještě na Znojmo?
Určitě! Třeba to třetí místo, které jsme tu tehdy uhráli, byl fantastický zážitek! Speciálně na tohle vzpomínám moc rád.

Hecujete se s bývalými spoluhráči, když sem jedete na zápas?
Teď už ani ne, ještě vloni to probíhalo, ale letos už si dáváme trochu pokoj. (smích)

Jak vidíte možnost, že byste se do Znojma jako hráč vrátil?
No, teď jde hlavně podle mne o to, jestli tady extraliga příští rok vůbec bude, říká se toho hodně, ale člověk neví, čemu věřit. Jinak možnost návratu existuje vždycky.

Dlouhé roky jste hrával ve Znojmě, původem jste ale z Brna. Sledujete brněnský hokej? Jaké mu dáváte šance na postup do extraligy?
Kometu sleduju a myslím, že by si postup zasloužili minimálně fanoušci. Vždyť do Brna chodí na stadion okolo šesti tisíc lidí, to je na první ligu ohromné. Nevím ale, jestli se jim podaří postoupit už letos, protože třeba Mladá Boleslav nebo Chomutov jsou týmy, které jsou herně i jinak ještě někde jinde než Kometa.

A koho tipujete na letošního vítěze extraligy?
To je těžké teď říct. Play-off je úplně jiná soutěž, tam se bude rozhodovat. Ale hodně nepříjemné jsou letos České Budějovice, takže soutěž možná vyhrají ony.