V říjnu loňští vicemistři pětkrát vyhráli a na zlepšené výkony chtějí navázat rovněž o víkendu. V sobotu přivítají právě Dornbirn a v neděli Innsbruck. „Musíme se vyvarovat chyb z úvodu sezony. Věřím, že gólmani nás podrží a my si v útoku poradíme. Bereme jen dvě výhry," hlásí znojemský obránce Lattner.

Znojmo sice vyhrálo pět 
z posledních šesti duelů, 
v domácím prostředí se 
však radovalo pouze jednou. „Musíme na tom zapracovat a přilákat zase víc fanoušků. Na body z venku se nedá hrát celou sezonu," uvědomuje si šestadvacetiletý bek, jenž si letos připsal už čtyři asistence.

ZŮSTANOU V TEMPU

Letošní účastníci hokejové Ligy mistrů přepnou zítra a pozítří do módu play-off. Budou totiž hrát dva dny po sobě. Nicméně nahuštěného programu se Lattner se spoluhráči neobává. „Asi všem vyhovuje, když se hrává častěji a zůstáváme 
v tempu. Těžíme z kvalitní přípravy před sezonou a v ní už trénujeme jen lehce. Navíc, když se vyhraje první zápas, hráč se těší na ten další a je dobře, když přijde co nejdřív," říká.

Po nepovedeném začátku už znojemští hokejisté stoupají tabulkou vzhůru. 
Se čtrnácti body jim patří deváté místo a od čtvrtého je dělí pouze čtyři body. 
A mohlo být ještě líp, kdyby 
v neděli neztratili nadějně rozehraný zápas s Lublaní. Orli vedli 2:1, ale prohráli 2:3. „Prohráli jsme kvůli naší laxnosti. Teď chceme vystoupat v tabulce výš. Tam, kam patříme," burcuje rázný zadák.

ADAM HAVEL