Cenu ale doma na poličce ještě nemá. „Musím si pro ni do Vídně. Předají mi ji při jednom z finálových utkání play off," informoval.

Číp zvítězil v součtu hlasování tří skupin. Mladého hráče sezony vybírali trenéři, odborníci ServusTV a také fanoušci. Zástupce Orlů se umístil na prvním místě společně s Konstantinem Komarkem ze Salzburgu, ale prvenství mu přiřkly hlasy fanoušků, které rozhodovaly při rovnosti bodů. „Toho si na anketě nejvíc vážím. Je skvělé, že i když se nám sezona nepovedla podle představ, fanoušci za námi stojí," děkoval Číp znojemským příznivcům, kteří hlasovali na internetu.

Pro talentovaného rodáka z Havířova se jedná o první individuální ocenění v kariéře. „Něco jsem už získal v mládeži, ale v dospělém hokeji se jedná určitě o první," vzpomínal hokejista, který okusil v Pardubicích i českou extraligu.

Číp si v sezoně připsal v základní části patnáct bodů za deset gólů a pět asistencí, ve vyřazovací části přidal po jednom gólu a jedné finální přihrávce. „Před sezonou jsem neměl nějaký přesný cíl, kolik bodů chci nasbírat. Když se ale ohlédnu, mohl jsem klidně mít dvakrát tolik branek, protože šancí jsem na ně měl hodně. Do další sezony se právě ve střelbě chci zlepšit," předsevzal si.

Ve Znojmě sbíral zkušenosti vedle ostřílených matadorů. „Učím se nejvíc od Petera Puchera. Jen když se na něj na tréninku někdy dívám, tak žasnu. S mentální přípravou mi zase velmi pomáhá Richard Pavlikovský," ocenil přínos spoluhráčů.

Ve Znojmě má Číp kontrakt na rok s opcí. „Vše směřuje k tomu, že v klubu dál zůstanu," uvedl nejlepší mladý hráč prosince v EBEL.