Potřeboval jste při jediném gólu zápasu i kousek štěstí?
Dá se to tak říct. Najížděl jsem z pravé strany a vystřelil jsem gólmanovi nad rameno. On kotouč vyrazil, sebral ho Filip Vlček a obkroužil branku, aby do ní puk zametl. Brankář mu ho vypíchl, a jak jsem dojížděl k brance, tak jsem do něj bouchl a o tyčku zapadl do branky. Zaplaťpánbůh.

V play off jste se trefil již potřetí. Jsou takové góly hodně důležité pro sebevědomí každého hráče?
Samozřejmě je lepší, když útočník dává góly. Možná to bude znít jako klišé, ale pro nás je důležité, že zápasy vyhráváme. Nejde ani tak o to, kdo gól dá, ale hlavně, že tam je. Věděli jsme, že Přerov ještě nesloží zbraně a byla to strašně cenná výhra.

Dal jste jediný gól zápasu, ale gólů jste mohl dát i více. Šance jste na to rozhodně měl. Souhlasíte?
Ani mi nemluvte… Bavili jsme se o tom, že gólman Klimeš hodně vyjíždí. Říkali jsme si, že je dobré mu naznačit a pak puk potáhnout. Poprvé mi vyjel a trefil jsem ho přímo do břicha. Podruhé jsem se právě snažil mu naznačit a zamést mu puk mezi nohy. Bohužel jsem to ale netrefil. Ale jak už jsem řekl, důležité je, že jsme vyhráli.

Přerovský gólman Klimeš působí jistějším dojmem než jeho zkušenější kolega Horčička. Máte podobný pocit?
Přerov má každopádně dva kvalitní gólmany. Luboš Horčička je zkušený brankář, kterého jen tak něco nerozhodí. Má hodně odchytáno, což je u gólmana hodně důležité, že ho jen tak něco nerozhodí. Jsem hlavně rád, že udržel nulu náš Petr Kváča. Z jeho strany to byl skvělý výkon. Působil jistým dojmem a jsem rád, že se mu zápas takhle povedl.

Bylo pro vaši řadu velkým problémem odstoupení Tomáše Nouzy, který se zranil hned v první třetině?
Hrajeme spolu celou sezonu, takže to znát pochopitelně bylo. Ale kluci, kteří se tam místo Tomáše střídali, to odmakali perfektně. Kolikrát je to pro hráče i lepší, že je více ve hře a cítí se lépe. Nakonec to ani tolik znát nebylo.

Přerov měl za celý zápas jediné vyloučení. Nebylo to vzhledem k jeho stylu hry až pozoruhodné?
Od Přerova jsem to asi ještě nezažil. Domácí na nás vletěli a hráli agresivní forčekink. To stojí spoustu sil a nedá se to vydržet celých šedesát minut. Postupem času jim docházely síly a my jsme se drželi více na kotouči.

Loni jste v Přerově na play off kvůli zranění nebyl, takže nemůžete posuzovat. Ale prostředí na stadionu nebylo tentokrát tak nepřátelské, jako bývá. Souhlasíte?
Loni byl Přerov nováček a panovala tady větší euforie. Navíc nás čtyřikrát v základní části porazil. Byl v laufu a věřil si na nás. Diváky to strhlo. Letos euforie trochu opadla. Prostředí tady bylo ale perfektní. Domácí fanoušci fandí slušně a je to mnohem lepší, než kdybychom hráli před pár lidmi někde v Benátkách. Musím pochválit přerovské fanoušky, ale hlavně naše, kteří jsou skvělí a přijeli ve velkém počtu. Kulisa všech zápasů zápasů v play off je zatím skvělá.