Zápas na domácím stadionu je lákadlo i pro rodinné příslušníky reprezentačního zadáka. „Lístků mám dost. Uvidím, jestli je vůbec všechny udám," usmál se člen národního týmu.

V týmu je jediný rodák ze Znojma, zdejší prostředí zná tedy nejlépe. „Kluci se mě ale na nic speciálně nevyptávali. Všichni už tady někdy byli. Ani na město se neptali, nemáme moc čas někam jít," popsal třiadvacetile­tý zadák.

Znojmo sleduje

Znojemské Orly opustil před minulou sezonou, kdy zamířil na východ Čech. Stále ale pozorně sleduje, jak si jeho mateřský klub vede v mezinárodní soutěži EBEL. „Na internetu se vždy dívám, jak kluci hráli. Pořád tady mám kamarády. Ten největší je určitě Jirka Beroun," přiblížil.

Jednu sezonu ještě v dorosteneckém věku odehrál i za brněnskou Kometu. V její DRFG Areně nastoupí reprezentace v pátek. „To už je dávno, byl jsem tam jenom rok. Vzpomínám na Kometu docela rád. Ale hrát v Brně pro mě nějak prestižní není," upozornil.

Ve Znojmě ve středu Češi vyzvou od půl šesté večer finský výběr. Proti seveřanům už Pláněk v sezoně několikrát nastoupil. „Tady však mají jiný tým s kluky z NHL. Čekám hodně vysoké tempo. Jsou to poslední zápasy před mistrovstvím," řekl obránce.

Pláněk si nedává moc šancí na to, že se v týmu udrží a zahraje si na světovém šampionátu. „Mám minimální šanci, výborných beků je tu spousta," pokrčil rameny.