Máte prostor Dornbirn ještě nějak překvapit, nebo už se ze vzájemných zápasů dokonale znáte?

Porazili jsme jej v základní části pětkrát, musíme na to navázat a hlavně bruslit. Jsme nejsilnější tým v domácím prostředí, je potřeba hrát aktivně od začátku zápasu a vyvarovat se chyb.

Právě začátky vám ani v jednom zápase nevyšly. Scházela vám koncentrace?

To si nemyslím. Na play off jsme se těšili, kvůli němu celý rok hrajeme. Možná jsme byli až přemotivovaní. S klukama se o tom v kabině bavíme, ale pak na sebe jen koukáme, když uděláme další individuální chyby. Je potřeba hodit oba zápasy za hlavu a začít znova.

Jak vám bylo po nedělním debaklu 0:5?

Je to na prd. Jeli jsme do Dornbirnu s tím, že sérii srovnáme, ale totálně jsme propadli. Nemyslím si, že soupeř byl lepší, akorát dával góly a na rozdíl od nás hrál úplně jednoduše. My se pořád křížíme a nejdeme do nich kompaktně. Dornbirn se postaví v pěti na červenou čáru, sbírá puky a chodí do protiútoků.

Rozhoduje tedy čtvrtfinálovou sérii zatím zarputilá defenziva soupeře?

Ano. Vyhodí puk zezadu, protečují do středního pásma, vůbec se s tím neštvou. Tak se hraje play off. Na oba zápasy musíme zapomenout, stejně je nevrátíme.

Jak obranný val překonat?

Musíme do soupeře jezdit kompaktně v pěti. Pokud si najede jeden hráč, druhý za ním a další dva jdou střídat, tak se do pásma nikdy nemůžeme dostat. Nebo vytáhnout jednoho útočníka, který bude nastřelovat, a křídla musejí být na zadním mantinelu první. Všech pět lidí na ledě musí vědět, co děláme. To je cesta k úspěchu.

Změnil soupeř styl hry oproti zápasům v základní části?

Je to trochu jiné. V základní části jezdili hráči Dornbirnu nahoru dolů, hráli agresivně. Teď vstřelí gól, zatáhnou se do středního pásma a my do nich jen bušíme.

A pak ještě stojí v cestě brankář Florian Hardy, který dovolil Znojmu ve dvou zápasech jediný gól…

Je spolehlivý, ale soupeř nás nepustil do žádných úniků, do přečíslení dva na jednoho nebo tři na dva. Gólman neměl žádné extra těžké zákroky.

Jak se srovnáváte s přesuny na zápasy v délce přes šest set kilometrů?

Je to pro oba týmy stejné. Přijeli jsme v pondělí ve čtyři nebo pět ráno, vyspali jsme se. Odpoledne byl sraz na stadionu na video, nějaký lehčí trénink. Nevidím v tom problém, jsme nachystaní.

Vnímáte úterní zápas jako kritický?

Přesně tak. Je to zápas o všechno, dá se samozřejmě otočit i ze stavu 0:3, ale my se potřebujeme do série vrátit.