„Jsem strašně rád, že s ním můžu hrát. Ríša má odehráno hodně těžkých zápasů. Nebojím se říct si o radu, plním, co mi říká," popisuje spolupráci třiadvacetiletý hokejista.

Osmatřicetiletý Pavlikovský přišel do Znojma i s vyhlídkou ofenzivního přínosu, ale body zatím dodává právě Lattner. Ve třech zápasech nového ročníku už čtyři. „Jelikož jsem začal v obraně, jsem v tomto ohledu spokojený, i když vždycky to může být lepší. Důležité jsou ale výsledky týmu," zříká se osobních poct.

Právě z týmového hlediska se Orlům start do EBEL úplně nevydařil. Zvítězili 4:2 v Salzburku, domácí duely s Fehérvárem a Grazem prohráli. „Ztratili jsme oba zápasy v posledních minutách, to bychom si měli pohlídat," zlobí se Lattner. Příčinu vidí v mladém kolektivu. „Asi se ukazuje, že ještě nemáme tak vyzrálý tým," říká.

O velkou porci hokejových zkušeností Orli přišli hned v prvním kole, kdy se zranila letní posila Zdeněk Blatný. „Je to ztráta, vypadl nám asi na měsíc. Jeho přínos spočívá i v tom, že EBEL už nějaký ten rok hraje a zná ji," smutní nad absencí bývalého hráče Vídně a Grazu.

Znojmu patří se třemi body po třech odehraných kolech v tabulce EBEL šesté místo. Do soutěže vlétl jako vítr nováček Bolzano, který se usadil na čele. „Může to být i tím, že ho soupeři neznají. Uvidíme, jak dlouho na prvním místě vydrží," komentuje rozlet italského celku.

V dalším zápase se Orli představí v pátek od čtvrt na osm večer v Klagenfurtu­.