Do Znojma přicestují dvě mužstva ze spodní části tabulky. V prvním dnešním utkání se na znojemském ledě představí účastník Ligy mistrů klub Villachu. Start do sezony se rakouskému týmu z druhého největšího města Korutan nevydařil a paběrkoval v nejnižších patrech tabulky.

Poslední dva zápasy však naznačily, že ofenzivní sílu kádr finského kouče Hannu Järvenpääho má. Nejprve si rakouští Orli smlsli na Dornbirnu 5:1 a následně 5:2 nad Žraloky z Innsbrucku.

Tyto dvě výhry je katapultovaly na osmou příčku a na svého dnešního soupeře ze Znojma ztrácí již pouze jediný bod.

„Pro nás je to hodně důležitý zápas, protože chceme český celek přeskočit v tabulce. Pokud chceme zvítězit, tak musíme pokračovat ve stejné hře jako s Dornbirnem a Innsbruckem," pronesl útočník Villachu Darren Haydar, který uspěl v týmu na zkoušce a podepsal smlouvu do konce sezony.

Villachský klub má nejlepší bránění oslabení v soutěži a shodou okolností se střetne s nejlepším týmem v přesilových hrách.

„Na oslabení Villachu jsme se pečlivě připravovali. Něco jsme si s těma dvěma útoky na přesilovky řekli. Viděli jsme zápasy s Innsbruckem, Dornbirnem i Vídni. Takže připraveni jsme," uvedl znojemský trenér Jiří Režnar.

Velké problémy hlásí obrana Znojma. K dlouhodobě zraněnému obránci Richardu Pavlikovskému se nově přidal další slovenský bek Martin Bača. Po operaci je pak obránce Aleš Sova a delší dobu tak také zůstává mimo hru.

Do hry se pravděpodobně zapojí mladý bek Jiří Klimíček, který absentoval v zápase s Lublaní. Nadále je na marodce tak útočník Patrik Novák. Univerzál Orlů Jan Lattner se tak přesune z útoku do obrany.

„Potřebujeme získat za tento herní víkend čtyři body. Villach se po vlně zraněních dostává do formy. Já osobně dostal od trenérů druhou šanci a nyní jim chci tuto důvěru vrátit svými výkony," přiblížil situaci brankář Znojma Tomáš Tomek, jenže se opět postaví do branky.

V neděli se ve Znojmě představí Dornbirn, který se dlouhodobě trápí a v poslední vzájemné utkání na znojemském ledě utrpěl těžký debakl 10:2.

Dnešní zápas startuje na Zimním stadionu ve Znojmě třicet minut po osmnácté hodině. V neděli pak tradičně o hodinu dříve od 17.30.

MARTIN SMEJKAL