A celek z jižní Moravy se rozčiloval. Nejen na sebe, ale také na rozhodčí. Čtvrtý zápas série pro sebe získali domácí po těsném výsledku 3:2 a zítra tak mohou na znojemském ledě slavit postup do semifinále. Stav série je 3:1.

Orli se v polovině zápasu potýkali s nepříjemností v podobě nepříznivého skóre 0:3. Pak zaúřadoval znojemský veterán Zdeněk Blatný, ve 44. minutě na rozdíl jediné branky snížil Ondřej Fiala. A začalo mohutné dotahování. Marně. „Když budu muset použít ten výraz, tak je to k posrání. V zápase jsme byli lepší, ale neproměnili jsme několik vyložených šancí, to nás srazilo," použil ostřejší výraz znojemský stratég Jiří Režnar.

Linec v závěru pouze vyhazoval a jeho trenér Rob Daum si tak vyžádal time out. O závěrečný tlak Znojmo připravili rozhodčí přísným vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě. Po skončení utkání následovaly dlouhé debaty mezi znojemskými hráči, trenérem Režnarem a rozhodčími o řízení zápasu.

Pro Znojmo se od samého úvodu zápas vyvíjel nepříznivě. Rakušané nečekali na první gól dlouho. Hned ve třetí minutě využili přesilovku, když se prosadil domácí 
snajpr Jason Ulmer. Místo dotáhnutí skóre to za sedm minut bylo 2:0. Třetí branku Jihomoravané obdrželi ve dvojnásobném oslabení ve 26. minutě. „Play off je o chybách, které jsme my udělali a dostali z nich dva laciné góly," podotkl znojemský kouč.

Jako obvykle v této sérii na ledě plály emoce. V závěru druhé třetiny byl do obličeje hrubě zasažen znojemský Jan Lattner, a to byla další rozbuška k šarvátkám.

Konec sezony odvrací jihomoravský účastník EBEL už zítra. V půl šesté večer se představí na domácím ledě. „V neděli už musíme vyhrát, štěstí už by se mělo přiklonit na naši stranu. Jirka Beroun už nenastoupí, poranil si koleno a vypadá to na velmi dlouho," řekl na závěr Režnar ke ztrátě svého kapitána.

Linec – Znojmo 3:2

Třetiny: 2:0, 1:1, 0:1.

Branky: 3. Ulmer, 10. Moran, 26. Lebler – 31. Blatný (Bořuta, Lattner), 44. Fiala (Bořuta, Kolarz). Stav série 3:1.

Znojmo: Hovi – Bořuta, Kolarz, Müller, Štach, Thomas, Sova, Magovac – Blatný, Fiala, Lattner – Procházka, Pucher, Sýkora – Beroun, Šeda, Beránek – Jiránek, Bartoš, Novák.

Další zápasy: Székesfehérvár – Bolzano 3:4, konečný stav série 0:4; Villach – Vídeň 7:3, stav série 3:1; Dornbirn – Salcburk 2:4, stav série 2:2.

MARTIN SMEJKAL
MICHAL ČEJKA