Dvojici nových útočníků a jednoho obránce získali do svých řad hokejoví Orli. Jádro týmu budou tvořit kapitán Radim Matuš a zkušené opory Vojtěch Němec a Tomáš Svoboda. Po roční pauze se tým vrátí do mezinárodní soutěže ICE Hockey League posílen i o nováčky.

Všechny oddíly znojemského florbalu už opět trénují. Hráči a hráčky jsou pyšní hlavně na venkovní arénu, kterou zbudovali na nohejbalovém hřišti.
Florbalisté Znojma opět trénují. Radost mají z venkovního hřiště

Z nich se první květnové pondělí do suché přípravy zapojili útočníci Sebastian Gorčík, Radek Prokeš a bek Jan Bartko. „Všichni tři patřili v uplynulém ročníku k vůdčím osobnostem svých týmů v CHANCE lize. Výborně bruslí, jsou pohybliví a věříme, že i u nás ve Znojmě v mezinárodní konkurenci budou produktivní,“ přiblížil na klubovém webu prezident Orlů Pavel Ohera.

Gorčík působil v uplynulé sezoně v prvoligovém Vsetíně. Za tým z podhůří Beskyd si připsal během jedenatřiceti klání sedmadvacet bodů. Díky dalším šesti bodům ve čtrnáctce zápasů play-off se stal druhým nejproduktivnějším hokejistou valašského mančaftu. V předchozích letech hrál za Karlovy Vary či Sokolov.

Hráčky Moravského Krumlova podlehly o posledním dubnovém pátku týmu SK Dobré v prvním kole čtvrtfinále play-off 2:5.
Stolní tenistky Moravského Krumlova podlehly na úvod play-off Dobrému

Orlí letku dále rozšířil Jan Bartko. Čtyřiadvacetiletý borec dorazil na jih Moravy také z podhůří Beskyd. Za VHK absolvoval v ročníku 2020/21 čtyřiatřicet střetnutí, v nichž nasbíral osmadvacet bodů. Stal se tak jeho nejproduktivnějším obráncem. Bartko získával zkušenosti i v cizině, více než dvacítku zápasů stihl odehrát na farmě HC Lugano a HC Ambri-Piotta ve švýcarském mančaftu HCB Ticino Rickets.

Brankář Znojma Jiří Koukal (v růžovém) si na konci loňského září natrhnul vazy v koleni. Od léta by rád hrál za divizní Tasovice.
Gólman Koukal rok stojí. Už chce konečně chytat

Poslední z tria, forvard Radek Prokeš, absolvoval uplynulou sezonu v dresu prvoligového Havířova. Českobudějovický odchovanec však stihl v minulém ročníku hrát i za domovský Motor. Jihočechům pomohl ve 25 extraligových zápasech a na své konto získal sedm bodů.

Podle Pavla Ohery by příchozivší trojice měla v ICE Hockey League získat dostatek prostoru. „S ligou sice zkušenosti nemají, ale jsou v ideálním věku a věříme, že se s přechodem do nové soutěže poperou dobře,“ uzavřel předseda Orlů.

Hokejisté Orlů z minulé soupisky s platnými smlouvami pro sezonu 2021/22
Brankář: Dominik Groh.
Obránci: Adam Sedlák, David Stránský, Dominik Tejnor.
Útočníci: Jakub Köver, Michal Kvasnica, Radim Matuš, Vojtěch Němec, Vladimír Oščádal, Ondřej Svoboda, Tomáš Svoboda.

Nováčci v dresu Orlů pro sezonu 2021/22
Obránce: Jan Bartko.
Útočníci: Sebastian Gorčík, Radek Prokeš.