Znojemští hokejisté se sešli už v neděli večer, ale to si jen vyzkoušeli výstroj, aby věděli, jak jim sedí. Na ledě se pak proháněla už i další posila. Tou je sedmadvacetiletý obránce Aleš Sova, který už ve Znojmě v letech 2012 až 2015 hrával.

Po anabázi na jihu Moravy se vydal do světa, vyzkoušel si ledové plochy v Itálii, Dánsku, Americe či Francii. „Aleš zná místní prostředí a my známe jeho. Byl tu několik let, má zkušenosti s ligou, do které se vrací. To zapadá do naší koncepce a filozofie, se kterou hráče vybíráme. Navíc nám pomůže v zadních řadách, můžeme se spolehnout na jeho defenzivní činnost. I ze zahraničí na něj šly dobré reference,“ sdělil trenér a sportovní manažer Miroslav Fryčer pro klubový web.

Trenér fotbalistů Moravského Krumlova Bohdan Ryšavý.
Defenzivní styl mění za agresivitu. Budeme víc napadat, popisuje krumlovský kouč

Ten při pondělním drilu přivítal i zahraniční hráče: brankáře Teemu Lassilu, obránce Kevina Tanseyho a útočníka Parkera Bowlesa. „Zatím trénujeme dvoufázově dva dny v týdnu, postupně přejdeme na tři dny. Hráči dostanou zabrat. Do prvního mistrovského zápasu je stále dlouhá doba,“ dodal kouč Fryčer.