Zlepšený výkon na výhru nestačil. Znojemští tentokrát nezměnili post brankáře a opět dostal důvěru Marek Schwarz. Poprvé v sezoně nastoupil také rakouský obránce André Lakos a posila z Olomouce Michal Vodný. „Prvních pár střídání jsem měl kratších, ale poté už jsem si zvykl. Nějaký velký problém v tom nebyl, ale moc jsem s nasazením do zápasu nepočítal," uvedl útočník Vodný.

První minuty dvou týmů, které do nedělního zápasu čekali na výhru, byly podle očekávání velmi vyrovnané a oba brankáři tak byli prakticky práce. Hosté představili v brankovišti slovenského gólmana Marcela Melicherčíka. Ve třetí minutě vyzkoušel jeho pozornost obránce Marek Biro, následně zachránila Bolzano tyčka, když střílel Lakos.

Z protiútoku zavařil obraně Orlů Brodie Reid a za Schwarzem také zvonila tyčka. Domácí nezahrozili ani v přesilovce, která je zatím nejhorší v celé soutěži. Naopak fantastický zákrok předvedl Schwarz po pohledné akci hostujícího Bolzana, když ležící zachytil kotouč betonem.

Do druhé třetiny vlétli Orli dravě a z první akce se dostali do vedení. Obránce Jakub Stehlík udržel kotouč a přes celou šíři pásma našel volného Adama Hughesmana, který již nedal Melicherčíkovi šanci. Odpovědět mohli Reid s Andrew Yoganem, obránce Šulák jejich souhru utnul. Za minutu obrana Znojma znovu propadla a na jediného obránce Orlů se řítili hned tři hráči Bolzana, Orli odolávali.

V jednatřicáté minutě byl blízko vyrovnaní Yogan, i s ním si Schwarz poradil. Znojemští následně zahodili možnost druhé branky, po souhře Dalibor Řezníček – Patryk Wronka zakončoval Radek Číp, jenže přihrávka na něj byla tak trochu navíc a kotouč skončil jen na připraveném Melicherčíkovi. A tak přišel trest v podobě vyrovnání.

Šestačtyřicet sekund před druhou sirénou trefil Reid mezírku nad vyrážečkou znojemského brankáře a do kabin se šlo znovu za vyrovnaného stavu. „Hráli jsme mnohem lépe než ty minulé zápasy, ve kterým bylo všechno špatně. V nájezdech jsem se nechal bohužel nachytat," řekl brankář Schwarz.

Znojmo mohlo jít podruhé v zápase do vedení, jenže Peter Pucher ve svém sedmistém zápase za Orly neprostřelil sám před brankou Melicherčíka. Na druhé straně Bolzano poté minutu domácím zatápělo a Znojemské od inkasovaní zachraňoval jen výtečný Schwarz. Ani ten ale na vše nestačil.

V pětačtyřicáté minutě Travis Oleksuk dokázal přihrát před branku na obsazeného Nicka Palmieriho, který zády k brance dostal puk za záda brankáře Znojma, a hosté tak otočili vývoj zápasu.

Srovnání stavu měl na hokejce Hughesman, Melicherčík ale svůj tým podržel. Vyrovnaní Orlů tak přišlo až při přesilové hře, po střílené přihrávce Lakose tečoval před brankou kotouč Pucher.

Duel došel do prodloužení, kde se i přes velké příležisto na obou stranách nerozhodlo a v nájezdech se trefil jen hostující Vallerand.

Znojmo je po zisku bodu na jedenáctém předposledním místě a v pátek hostí v derby Vídeň.

Orli Znojmo – HC Bolzano 2:3sn (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Hughesman (Stehlík, Bartoš), 52. Pucher (Lakos, Šulák) – 40. Reid (Egger, Oberdörfer), 45. Palmieri (Oleksuk, Glira), rozh. náj. Marc-Olivier Vallerand. Rozhodčí: Gruber, Kincses – Gatol, Nagy. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2245. Střely: 37:34.

Znojmo: Schwarz – Šulák, Lakos, Lattner, Řezníček, Stehlík, Biro, McMonagle – Beroun, Pucher, Tomas – Číp, Plíhal, Wronka – Hughesman, Bartoš, Šeda – Špaček, Bruijsten, Györi – Vodný.
Bolzano: Melicherčík – Egger, Oberdörfer, Everson, Gellert, Seymour, Glira – Reid, Yogan, Marchetti – Frigo, Root, Frank – Kearney, Bernard, Gander – Palmieri, Oleksuk, Vallerand – Insam.