„Linec je neskutečně kvalitní soupeř, ale nám se naštěstí vydařila první třetina a pak se nám hrálo samozřejmě mnohem lépe," podotkl znojemský forvard Michal Vodný.

Orli tak potvrdili zlepšení výkonů v posledních zápasech. Ke třem triumfům 
v řadě na ledě soupeřů konečně letos potěšili také domácí fandy. „Měli jsme prostě málo času v přípravě. V ní jsme měli dva vrcholy v podobě Ligy mistrů a zápasu s Kometou a nyní už se to konečně vykrystalizovalo a začíná si to sedat," těšilo domácího trenéra Jiřího Režnara.Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Martin Smejkal

O osudu páteční bitvy rozhodly už první minuty. Znojmo v nich soupeři ihned naznačilo, jakým směrem se zápas bude vyvíjet. Domácí za sedm minut vedli tři nula a ke konci první části přidal svůj druhý zásah útočník Orlů Radek Číp. „Kluci zahráli dobře, zodpovědně. Hráli skvěle 
v oslabeních i přesilovkách. Navázali jsme na jiskru 
z venku a ukázali, že na to máme," usmíval se Režnar.

Po první třetině už nebylo co řešit a domácí si v poklidu výhru střežili. V tabulce EBEL Orli dál stoupají. Aktuálně jim patří osmá pozice. „Dostali jsme se do středu a doufáme, že půjdeme ještě výš," vyhlásil Vodný.

Prodloužit sérii čtyř úspěchů v řadě mohou znojemští hokejisté už v neděli. Opět na svém ledě hostí od půl šesté večer v tabulce poslední Lublaň.

Orli Znojmo – Linec 5:2

Třetiny: 4:0, 1:1, 0:1. Branky a nahrávky: 2. Číp (Wronka, Da Costa), 5. Tomas (Pucher), 7. Vodný (Šulák, Tomas), 17. Číp (Da Costa, Lattner), 38. Novák (Pucher, Hughesman) – 35. McLean (Dorion), 53. DaSilva (D´Aversa). Rozhodčí: Babic, Smetana – Nagy, Soos. Diváci: 3017.

Sestava Znojma: Nechvátal (Schwarz) – Šulák, Lakos, Řezníček, Lattner, Stehlík, Biro, McMonagle – Číp, Plíhal, Wronka – Vodný, Da Costa, Tomas – Hughesman, Pucher, Šeda – Beroun, Bartoš, Novák – Špaček.