Po čtyřiadvaceti hodinách další těžký zápas. Tentokrát netradičně už v sobotu narazilo Znojmo na svého posledního čtvrtfinálového soupeře z minulé sezony, mužstvo Dornbirnu.

Znojemští ale nezačali zápas optimálně a jako první inkasovali. Ve čtvrté minutě vystřelil Cody Silvester a před brankou nasměroval kotouč do sítě Brock McBride. Hosté měli za minutu příležitost první přesilovky, ale do šance se dostal na opačné straně Jan Šeda, francouzský brankář Florian Hardy jej však zkušeně vychytal. V sedmé minutě dorážel nebezpečně kapitán Dornbirnu Nikolas Petrik, Patrik Nechvátal však zasáhl také včas.

Znojmo bylo blízko vyrovnání po střele Libora Šuláka, když zvonila horní tyč hostující branky. Jinak ale Orli naráželi na pozornou defenzivu soupeře a především brankáře Hardyho. To platilo i po další střele obránce Šuláka. Za sedm sekund již ale hosté kapitulovali. Francouz Teddy Da Costa našel zpoza branky Adama Hughesmana a na něj byl Hardy již krátký. Znojemští dostali chuť a velkou šanci měl vzápětí Jan Lattner. Čtrnáct sekund před koncem úvodní třetiny ale napřáhl na modré čáře Šulák a propálil vše včetně Hardyho. Do kabin tak odcházeli šťastnější Orli.

Vyrovnaný duel pokračoval i ve druhé třetině. Dvaadvacátá minuta nabídla samostatný únik Daniela Bana, znojemský gólman Nechvátal zasáhl betonem. Vicemistr se dostal k nebezpečné střele po skvělé práci Štěpána Csamanga, kanadský střelec Colton Yellow Horn trefil jen Hardyho. Podobně se vedlo následně i Janu Šedovi, jeho střelu se pokusil tečovat Patrik Kadeřávek. V osmadvacáté minutě zakombinovala dvojice Lattner – David Bartoš a druhý jmenovaný se snažil zamířit rychle do protipohybu Hardyho, reprezentant Francie ale výborně zasáhl.

Za minutu se činil brankář Buldoků znovu, tentokrát ramenem vykryl kolegu z národního týmu Da Costu. Poté přišla na řadu první přesilovka Znojemských a třetí gól v síti po přesné ráně Yellow Horna. Další šance měli Šulák a Marek Györi, první mířil nad branku a druhý zasáhl se štěstím konec betonu brankáře. Dornbirn ale rozhodně zbraně neskládal. Obránce Kevin Schmidt se svojí tečí sice ještě na Nechvátala recept nenašel, to se ale o pár sekund později podařilo Petrikovi a bylo to znovu jen o gól. „My vedeme, soupeř vystřelí od modré a puk se odrazí do volného prostoru. Jsou tam dva naši hráči, projede jim to mezi nohama a najednou jsou dva protihráči volní a doráží do branky. To je stále dokola," poznamenal rozčíleným hlasem brankář Nechvátal.

Po čtyřiceti sekundách třetího dějství měl obrovskou možnost vyrovnat Brian Connelly, znojemský gólman ale předvedl pohledný zákrok lapačkou. Skvělé střídání si připsal čtvrtý útok Orlů, když zaměstnal několika důraznými akcemi brankáře Hardyho. Více ze hry ale měli hosté a Znojmo jakoby uspokojeno těsným vedením jen bránilo a vyhazovalo kotouče.

Ve třetí třetině se hra často kouskovala a ztratila na spádu. To zřejmě Dornbirnu vyhovovalo, protože se zničehonic dostali Buldoci vyrovnáním na 3:3 zpět do hry o body, když trestuhodně volný zůstal před Nechvátalem Kevin Macierzynski. Pro Orly bylo ale ještě hůře, za jednasedmdesát sekund zapadla tečovaná střela Petrika nešťastně za záda brankáře Orlů a hosté rázem vedli.

Znojmo to ještě zkoušelo bez brankáře, ale hosté se mohli radovat z nečekané výhry. „Je to jako přes kopírák. Čtyřicet minut hrajeme a dodržujeme to, co jsme si řekli. Ve třetí třetině se pak něco stane. Jestli hráčům dojde síla, nevím. Jsme úplně jiný tým. Nejsem s tím rozhodně spokojený. Momentálně nás zajímá náš herní projev. Musíme tvrdě pracovat," řekl zadumaně trenér Roman Šimíček.

Ve středu hrají Orli v Itálii proti Bolzanu a v pátek naposledy v základní části doma s Klagenfurtem­.