První ránu zasadili Rakušané Orlům v osmé minutě, kdy ve vlastním oslabení skóroval Manuel Latusa. Ani ne za čtyři minuty následovala další branka domácích. I tentokrát nebyl na ledě stejný počet hráčů. Výhoda tentokrát ale byla na straně Salzburgu. Přesilovou hru využil Daniel Bois.

Ke konci první třetiny dva znojemští hráči faulovali, a tak jejich tým šel do druhé dvacetiminutovky výrazně oslabený. Jenže domácí hráč se dopustil přestupku proti pravidlům hned v první vteřině druhé třetiny a vzápětí následoval další faul. Salzburg ztratil výhodu dvou mužů v poli navíc a led značně prořídl, protože se hrálo tři na tři.

Sotva se síly na ledě vyrovnaly, začal sudí trestat na znojemské straně. Na trestnou lavici usedli znovu dva hráči. Tentokrát už byl rakouským tým úspěšný. „Jmenuji se Earl,“ představil se brankářovi Ondřeji Kacetlovi střelec třetího a nakonec i vítězného gólu Salzburgu Robert Earl.

Ve znamení trestů

Orli nesložili zbraně. Ještě nebyla odehrána ani polovina utkání, když snížil výrazný náskok Rakušanů Aleš Staněk. To bylo ale na delší dobu z jejich strany vše. Následovala totiž série vyloučení znojemských hráčů, kteří hráli prakticky v oslabení až do konce druhé dvacetiminutovky.

I do posledního dějství šli Orli oslabeni o dva hráče. Tentokrát se ubránili a zkoušeli se dostat přes zavřená vrátka obrany Salzburgu. Marně. Chyběl jim důraz a nasazení. Zato domácím se dařilo. Do znojemské svatyně poslali dva góly v rychlém sledu a bylo po zápase. Úspěšnými střelci byli Daniel Welser a Andreas Kristler.

Kosmetickou úpravu skóre provedl ještě ke konci zápasu obránce Antonín Bořuta, který využil početní výhodu. Znojemský tým se po nevýrazném výkonu vrátil domů bez bodu.

Na hře se podepsalo i to, že chybělo kvůli zranění pět hráčů základního kádru. Nenastoupil zkušený útočník Petr Kanko, kterému se zanítila tržná rána na obličeji. Další forward Jan Šeda má zraněné rameno. Zranění z posledního zápasu vyřadilo kapitána Jiřího Berouna. Ten má natržený triceps. Svalové zranění trápí i Tomáše Komínka. Z beků je nenastoupil pouze Martin Škarda, který má pravděpodobně zlomenou zápěstní kůstku.

Salzburg – Znojmo 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky:
8. Latusa (Trattning, Heinrich), 11. Bois (Abid, Regier), 25. Earl (Heinrich, Rafl), 47. Trattnig (Welser, Bois), 48. Kristler (Davison, Rafl) - 27. Staněk (Pucher, Trojan), 57. Bořuta (Havlík, Pucher). Rozhodčí: Berneker, Jelinek - Mathis, Wallner. Vyloučení: 9:13, navíc Havlík (ZNO) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0.