Do odvety udělali trenéři Orlů tři změny v sestavě. Do branky se postavil místo Patrika Nechvátala Marek Schwarz, v obraně si premiéru v Lize mistrů odbyl Patrik Kadeřávek, jenž nahradil Jakuba Stehlíka, a po rodinných důvodech se zpět do sestavy vrátil střelec Roman Tomas. Volno naopak tentokrát dostal Kanaďan Adam Hughesman.

Hosté postrádali zraněného Grega Mauldina, který si z prvního vzájemného zápasu odnesl zranění čelisti, naopak nechyběl čerstvě nominovaný český reprezentant pro Světový pohár Roman Červenka.

Fribourg vstoupil do utkání aktivněji a už v první minutě skončil kotouč v brance Schwarze, naštěstí pro Znojmo stál ve stejný okamžik útočník hostů v brankovišti a rozhodčí gól neuznali. Orli kontrovali akcemi Štěpána Csamanga a Romana Tomase.

Ve čtrnácté minutě se hrálo ve čtyřech na obou stranách a Fribourg dokázal zužitkovat hned svoji první větší šanci v zápase. Po přihrávce ruského útočníka Andreje Bykova poslal hosty do vedení zkušený švýcarský reprezentant a kapitán Julien Sprunger. Znojemští mohli odpovědět po akci Jiřího Berouna a Petra Kaluse, druhý jmenovaný ale na kotouč nedosáhl a po první třetině tak Znojmo ztrácelo.

Ve druhé části se Znojmo pokoušelo o aktivní hru a mělo k dispozici i další početní převahy, všechny pokusy ale končily na bránících hráčích Fribourgu nebo zasáhl brankář Saikkonen.

Hrozili však i hosté, skvělý postřeh předvedl Schwarz proti Sprungerovi. Po ubránění oslabení měli ve dvaatřicáté minutě Znojemští obrovskou příležitost na vyrovnání. Dělovku Davida Bartoše ale gólman Fribourgu zlikvidoval.

Znojmo ve druhé třetině výrazně přidalo, ale na výborného brankáře Saikkonena stále vyzrát nedokázalo. „Těžko hráčům něco vytknout, protože se snažili a bojovali až do konce. Soupeř je ale herně někde jinde. Budeme doufat, že Fribourg vyhraje v Mnichově a i my tam v pátek urveme potřebné body," uvedl trenér Znojma Jiří Režnar.

V osmačtyřicáté minutě poslali rozhodčí Znojemské do tří a dvojnásobnou přesilovku využil na dvakrát Roman Červenka. Následně se zápas vyhrotil a přibylo střetů. To domácím příliš nevyhovovalo, ale dvě a půl minuty před koncem se po závaru v brankovišti nejlépe zorientoval Kevin Bruijsten a dal Znojmu naději. Při hře bez brankáře byli domácí blízko vyrovnání, ale hosté vedení udrželi a ve Znojmě zvítězili 1:3. „Je to podobné jako v minulých zápasech. Na dvě minuty vypneme a soupeř je dost kvalitní na to, aby toho využil. Když nám takový tým unikne na dva góly, tak se to už těžko dohání," řekl kapitán Orlů Jiří Beroun.