„Všechny dosavadní zápasy byly skoro jako přes kopírák. Proto i tentokrát musíme vycházet z poctivé obrany a nedělat zbytečné fauly. Linec je totiž nesmírně silný v početní převaze," upozornil znojemský kouč Jiří Režnar na sílu soupeřových přesilovek před duelem, který startuje na ledě soupeře ve čtvrt na osm večer.

Právě nedisciplinovanost rakouského celku rozhodla poslední vzájemné střetnutí. Necelé tři minuty před koncem si totiž za vyrovnaného stavu vysloužil Marc-Andre Dorion dvouminutový trest za vražení na hrazení.

A znojemští hokejisté faul kanadského forvarda potrestali, když se v početní převaze prosadil Martin Podešva. „Se spoluhráči máme podobné situace z tréninku nacvičené," povídal střelec vítězné branky pro klubový web.

série s Lincem
Hokejisté znojemských Orlů vedou v sérii s rakouským soupeřem 3:2 na zápasy.

Odehraná utkání v sérii:
13. března – prohra 3:4 (doma)
15. března – výhra 3:0 (venku)
18. března – výhra 3:2 (doma)
20. března – prohra 5:7 (venku)
22. března – výhra 4:2 (doma)

„Reagoval jsem na vývoj zápasu a jednoduše mi vyplynulo, že bude dobré, když v daný moment půjde Martin do hry. Je to konstruktivní hráč, který umí rychle zakončit," objasnil kouč, proč v závěrečné přesilovce poslal na led místo Ondreje Šedivého právě Podešvu.

Velký podíl na úterním vítězství měl i domácí gólman Jan Lukáš, který mezi třemi tyčemi nahradil Patrika Nechvátala. Dvaadvacetiletý rodák z Olomouce pokryl devětadvacet střel, pouhé dvě pak prošly za jeho záda. „Samozřejmě je velká výhoda, že máme dva vyrovnané brankáře. A kdo že naskočí ve čtvrtek v Linci? To nemůžu prozradit, ale vždy jsme sázeli na toho, který měl lepší formu," naznačil trenér.

Znojemskou klec tak s největší pravděpodobností bude střežit Lukáš, který se po posledním vydařeném představení vyšvihl na třetí místo v procentuální úspěšnosti zákroků. Jeho protějšek Michael Ouzas je až na osmé příčce.

Na regeneraci před dalším zápasem série měly oba týmy pouhý jeden den. „Všichni cítíme, že je opravdu náročné odehrát čtyři zápasy v osmi dnech. Právě o to důležitější je, abychom co nejlíp zregenerovali. Některým spoluhráčům vyhovuje, když si poleží, mně však dělá dobře cvičení v posilovně," podotkl obránce Libor Šulák, jeden z kandidátů na zisk ocenění pro nejlepšího mladého hráče sezony.

„Na fyzičce jsme před začátkem play off tvrdě pracovali, proto věřím, že nám síly chybět nebudou," dodal znojemský lodivod.

MIROSLAV VOZDECKÝ