„Graz preferuje útočný hokej zaměřený na dobrém a rychlém bruslení. Má nového trenéra a ten si přivedl s sebou určitou taktiku a několik nových hráčů. Zhlédli jsme jejich poslední zápas s Vídní a upozornili hráče na určité situace," řekl hlavní trenér Znojma Jiří Režnar.

Znojemští se v nadcházejících zápasech musejí obejít bez zraněné dvojice hráčů, obránce Richarda Pavlikovského, který má po utkání s Linzem zlomené žebro, a útočníka Ondřeje Fialy. Otazníkem je také start kapitána Jiřího Berouna, jenž má problémy s přitahovačem stehna. Do sestavy se naopak vrací brankář Tomáš Tomek a útočník Adam Havlík.

Slovenský brankář Tomek si tak připíše svůj premiérový start v mezinárodní EBEL.

Znojemský tým zvítězil třikrát v řadě a v zápasech vstřelil patnáct branek. „V těch hráčích ta produktivita je. Na začátku sezony se nám tolik nedařilo střílet branky, ale reagovali jsme na to návratem k agresivnímu pojetí hry, které jsme preferovali v minulé sezoně," dodal trenér Režnar.

Znojmo má ve svém středu nestárnoucího útočníka Petera Puchera, který s dvanácti body za tři branky a devět přihrávek vévodí statistikám týmu a zároveň mu patři třetí místo v kanadském bodování celé EBEL.

Rakouský klub z Grazu ještě před svými fanoušky v letošní sezoně neprohrál a v posledním utkání na ledě Vídně šokoval tamní publikum a odvezl si dva body za vítězství 0:3. „Znojmo má ve svém týmu velké množství zkušených hráčů, takže jim nesmíme nechávat příliš prostoru. V opačném případě to pro nás čítá velké nebezpečí. Potřebujeme plnit povinnosti a hrát jako ve Vídni," uvedl asistent trenéra Grazu Kenny Fargnoli.

Domácí celek postrádá v zápase proti Znojmu útočníky Oliviera Latendresseho a Tomáše Petrušku. Stav hráče Willieho Coetzee je nejistý. Premiéru si v dresu Grazu odbude ex-klagenfurtský útočník Tyler Scofield.

V neděli se představí hokejisté Znojma na domácím ledě. Soupeřem jim bude mužstvo Dornbirnu, které do letošní sezony vstoupilo bez svého tahouna Luciana Aquina, jenž zamířil do švédské Elitserien do týmu Färjestadu. „Tak když vám odejde hráč, který získá během sezony až osmdesát bodů, tak to někde musí být vidět, ale zatím si myslím, že jsou na tom stejně jako v minulé sezoně," uvedl znojemský útočník Jan Lattner.

Minulé domácí utkání Znojma proti Linzi navštívilo požadovaných 2750 diváků, a tak se celý zápas s Dornbirnem bude točit pivo za pouhých deset korun.

V pátek začíná na ledě Grazu utkání v 19.15. Nedělní střetnutí ve Znojmě s Dornbirnem pak startuje v 17.30.

MARTIN SMEJKAL