Ve Znojmě už před výběrem, který se uskutečnil bezprostředně po odehrání pátečních zápasů posledního kola, očekávali, že za soupeře si je zvolí právě Vídeň. „Vlastně jsme spokojení, především kvůli cestování. Musíme se jen připravit na specifické podmínky vídeňského ledu, kde se dá hokej hrát jen prvních deset minut," narážel na kvalitu ledové plochy soupeře trenér Orlů Martin Stloukal.

Znojmo v této sezoně s Vídní nevyhrálo ani jeden ze čtyř zápasů. „Znojmo je těžký soupeř, hodně jsme o tom diskutovali, ale nakonec tato volba padla," vysvětlil vídeňský manažer Franz Kalla.

Poslední kolo EBEL ještě rozhodovalo o celkovém vítězi nadstavbové části. Právě vedoucí Vídeň díky vítězství 3:2 nad Klagenfurtem po samostatných nájezdech udržela o bod první místo před Lincem a také právo první volby soupeře pro čtvrtfinále play off.

Orli se v posledním zápase nadstavbové části mezinárodní hokejové soutěže EBEL naladili na vítěznou notu, jelikož si odvezli tři body za vítězství 5:2 v Innsbrucku.

Znojemští hokejisté měli raketový nástup do utkání. Už po devíti minutách vedli o tři branky. Dvakrát se prosadil devatenáctiletý útočník Petr Beránek a jednou Martin Podešva, který tak po dvou minutách oslavil návrat do sestavy po zranění.

Spolu s ním navlékl znojemský dres i další dlouhodobý marod Jan Šeda. „Stále nemají zápasovou kondici, ale je samozřejmě příjemné, že už s nimi můžeme aspoň pro části zápasů počítat. Nemůžeme je hned zatížit v plném tempu," uvedl k návratu obou hráčů do sestavy trenér Stloukal.

ČTVRTFINÁLE EBEL

Dvojice pro čtvrtfinále play off:

Vídeň – Znojmo

Linec – Villach

Klagenfurt – Graz

Záhřeb – Salcburk

Program čtvrtfinále:

24. února: Vídeň – Znojmo

26. února: Znojmo – Vídeň

března: Vídeň – Znojmobřezna: Znojmo – VídeňTabulka nadstavby EBEL:

1. Znojmo 8 0 2 42:18 20
2. Salcburk 7 0 3 35:26 17
3. Lublaň 5 1 4 27:26 12
4. Dornbirn 5 1 4 26:36 11
5. Székesfehérvár 3 0 7 26:34 8
6. Innsbruck 2 0 8 26:42 4