Průměrně na Orly chodilo 2400 lidí. „Z našeho premiérového ročníku převládají samá pozitiva. Počet diváků na tribunách vzrostl, v průměru návštěv jsme se pohybovali v polovině ligy. Fanoušci viděli mnohem atraktivnější zápasy, hokej je nesrovnatelný s první ligou,“ pochvaloval si znojemský jednatel Stanislav Hahn.

Nic na tom nemění ani skutečnost, že Orli skončili ve čtvrtfinále už po čtyřech porážkách se Záhřebem. „Postoupili jsme do play off, což byl náš cíl, jinak jsme už dva týdny měli po sezoně. Chtěli jsme sice Medveščak potrápit víc, jenže jsme většinou prohráli první třetinu, což se proti takovému soupeři těžko dohání. Narazili jsme na důraznější styl hokeje, víc bránili a měli výborné přesilovky, které nás trápily celou sezonu,“ zhodnotil čtvrtfinále znojemský kapitán Jiří Beroun.

Orli spoléhají, že jim slušný první ročník zajistí i nové partnery. Smlouvu s EBEL podepsali na tři sezony a letos pracovali s rozpočtem 750 tisíc eur, tedy přibližně 19 milionů korun. To je nejnižší částka v lize, například Salcburk měl rozpočet víc než třináctkrát vyšší. „Věřím, že jsme ukázali, jak je soutěž zajímavá, a že v ní nejsme jenom do počtu. Snad tento produkt zúročíme a proměníme jej v úspěch u sponzorů,“ přál si Hahn.

Do konce března oznámí Znojmo podobu kádru na nový ročník, smlouva končí šestici Danton, Pucher, Haman, Hájek, Šeda a Škadra. „Pokusíme se tým udržet co nejvíc pohromadě. Máme několik nadějných juniorů, kteří za rok hodně vyrostli. Pokud se dohodneme se sponzory, rádi mužstvo posílíme o několik zkušených třicátníků. Věřím, že další hokejisté viděli kvalitu EBEL a že se v ní mohou ukázat. Třeba u nás teď budou chtít hrát za rozumnějších podmínek,“ uvažoval Hahn.

V příštím ročníku pak Orli pomýšlejí ještě na lepší umístění. „Letos jsme si odbyli nováčkovskou daň, takže v další sezoně můžeme bojovat klidně i o první šestku,“ dodal Beroun.

1. liga vs. EBEL
Rozpočet: loňská sezona stála Orly 18 milionů korun, letošní je přišla na 24 milionů korun
Návštěvnost: v loňské sezoně přišlo průměrně 1400 diváků na domácí zápas, letos 2400 diváků
Kilometry: v první lize loni Orli najezdili okolo 10 400 kilometrů, v EBEL nacestovali 16 600