„Nedokážu říct, jak na tom budeme, protože jede mnoho hráčů s horečkami a těžko odhadnout, jaký na ně bude mít vliv cesta," řekl při odjezdu znojemský trenér Martin Stloukal.

S marodkou se Znojmo trápí od počátku sezony, a ta se jí nevyhýbá ani v nejdůležitější části sezony. „Mančaft zdravý není, což poznamenalo zápas s Innsbruckem. Někteří kluci hrají s vysokými teplotami a berou antibiotika," dodal trenér.

Po nepovedeném úterním utkání dostali hráči ve středu volno. V kabině ale mrtvo nebylo. „Dali jsme tam horské slunko a plánovali jsme, že se kabina v den volna vydezinfikuje. Snažili jsme se to nějak řešit, ale když chřipka propukne, tak už těžko něco naděláte," krčil rameny kouč.

Znojmo se na úvod nadstavby utkává s týmy, které po základní části skončily na dně tabulky. „Minulý rok jsme v téhle pozici byli my. Mohli jsme hrát bezstarostně a nakonec nám to vyšlo," vzpomněl na loňský postup Orlů do play-off z předposledního místa brankář Ondřej Kacetl.

V prvním kole nadstavby poslední Innsbruck porazil Znojmo a Dornbirn prohrál se Salcburkem až na nájezdy. „Mančafty, které skončily poslední či předposlední, hrají bez jakéhokoliv stresu a tlaku. Oni už se nemohou nijak zhoršit, jedině zlepšit. Tím je to pro ně jednodušší. Nikdo po nich play-off nechce, zato my ho udělat musíme," poznamenal Stloukal.

Do brány chce trenér v Dornbirnu postavit Ondřeje Kacetla. Ten první zápas sledoval ze střídačky a přednost dostal Filip Landsman. Loni se oba dva gólmani během nadstavbové části zranili a sezonu dochytal Marek Čiliak, kterého klub narychlo angažoval. „Musím zaťukat, teď jsem zdravý," podotkl Kacetl.

To si ale nemůže říct mnoho jeho spoluhráčů. „Neodjel s námi Podešva, Beroun, Lattner a Bořuta. Dalších osm hráčů jede s chřipkou. Je možné, že ještě někdo z nich nenastoupí," přiblížil trenér.

Utkání začíná ve čtvrt na osm večer. V neděli pokračují Orli domácím zápasem s Lublaní. V úterý pojedou do Fehérváru a ve čtvrtek se představí doma se Salcburkem. Pak je bude čekat dvoutýdenní zápasová pauza.

Tabulka nadstavby

1. Salzburg 1 0 1 0 0 0 5:4 5

2. Znojmo 1 0 0 0 0 1 2:3 4

3. Lublaň 1 1 0 0 0 0 3:2 3

4. Innsbruck 1 1 0 0 0 0 3:2 2

5. Fehérvár 1 0 0 0 0 1 2:3 2

6. Dornbirn 1 0 0 0 1 0 4:5 1

2. kolo nadstavby EBEL - pátek 25. ledna, 19.15

Dornbirn - Orli Znojmo

Letošní vzájemné zápasy:

Dornbirn - Znojmo 4:5

Znojmo - Dornbirn 6:2

Dornbirn - Znojmo 1:6

Znojmo - Dornbirn 4:2