„Prozatím jsme se dohodli na měsíční výpomoci. Děláme vše pro to, abychom Tomášovi vyřídili start už v prvním utkání proti Vídni," informoval sportovní ředitel Rostislav Dočekal. Naposledy Klouček hrál za slovenské Košice.

Doposud Orli zlanařili dvě největší posily do útočných řad. Nastupovat za ně bude nejlepší střelec minulé sezony slovenské extraligy Roman Tomas a sedmatřicetiletý veterán Pavel Rosa. Dva rodilí kanonýři. „Chci, aby mi to tam padalo a pomohl jsem vyhrávat týmu každý zápas. Cíl je play off a tam přejít první kolo, pak se uvidí," vyhlásil Rosa před novou sezonou.

Letní příprava Orlům výsledkově příliš nevyšla. Z deseti duelů vyhráli tři. „Změny v kádru byly docela výrazné. Odešlo třináct hráčů, takže si to pomaleji sedá a teprve si zvykáme. Ale poslední zápasy už jsme hráli slušně," zhodnotil předsezonní období trenér Jiří 
Režnar.

V minulé sezoně pod jeho vedením Orli opět postoupili do play off, ve čtvrtfinále však ztroskotali v sérii s Linzem. „Chceme se dostat do play off, to je ta první meta. Pak se uvidí," stanovil trenér jasný cíl.

Ve dvanáctičlenné EBEL postupuje do vyřazovacích bojů přímo šest klubů, druhá polovina se v nadstavbě pere o zbylá dvě místa.

Výraznou pomoc v boji o první šestku očekává klub i od nové posil Rosy. Kromě střílení branek má bývalý reprezentant pomoct i jako jeden z lídrů kabiny. „Nejsem kluk, který v šatně křičí. Samozřejmě se budu snažit pomoct těm mladším a když bude potřeba něco říct, tak to samozřejmě udělám," popsal Rosa, který odehrál 36 zápasů v zámořské NHL.

Maraton 44 zápasů základní části začne Znojmo v pátek od pěti hodin, kdy na domácím ledě přivítá silnou Vídeň. „Na start jsme připravení. Ale až po pár kolech uvidíme, jakou máme doopravdy sílu," podotkl trenér Režnar.

Další domácí utkání hrají Orli hned v neděli, kdy na nově zrekonstruovaném stadionu hostí bohatý Red Bull Salzburg.

DAVID NEKVINDA