V brance Orlů dostal podruhé v řadě přednost Patrik Nechvátal a podruhé v sérii zasáhl do série také zkušený veterán Peter Pucher. V obraně Znojma scházel pouze Lubomír Štach.

Znojemští vstoupili do utkání zcela jinak než v prvních dvou zápasech a pozorně bránili. Ve čtvrté minutě se dostali do první šance, když dvojice Jan Šeda a Radek Číp unikla do přečíslení dva na jednoho. V rozhodující moment ale Číp netrefil puk přesně a ten zamířil těsně vedle klagenfurtské branky.

O tři minuty později vypracoval Adam Havlík Čípovi další obrovskou střeleckou příležitost, ale vynikající gólman hostů René Swette rychlým rozklekem zasáhl. Po menší strkanici ve středním pásmu pokračovalo Znojmo v obléhání Swetteho branky. Nejprve Ondrej Šedivý trefil pouze brankáře a z protiútoku pak znojemský tým zázračně zachránil Nechvátal při příležitosti Manuela Geiera.

Ve druhé třetině mělo Znojmo možnost přesilovky čtyři na tři, ale Roman Tomas nastřelil pouze břevno branky hostí. Polovina duelu nabídla další fantastický zákrok Nechvátala ve znojemském brankovišti. David Schuller využil podklouznutí znojemského beka Antonína Bořuty a ujížděl sám na brankáře. Roztažený znojemský brankář jeho šanci vychytal a tak udeřili Znojemští. Euforii na znojemském stadionu rozpoutala dorážkou v pádu skórující ikona Znojma Peter Pucher.

Domácím rázně narostla křídla a byli u všech kotoučů dříve. Jan Lattner mohl nadvakrát zvýšit vedení na dvoubrankové, ale tomu zabránil nejprve Swette a poté obrana Klagenfurtu. „Jednoznačně rozhodli celou sérii výpadky v našich dvou předchozích domácím zápasech. My jejich individuální chyby v sérii nevyužili a oni ano," uvedl znojemský kouč Jiří Režnar.

Třetí třetina utkání byla poznamenána pětiminutovým oslabením Znojma, když byl do konce zápasu vyloučen Lattner a navíc oslabením ve třech. Orli se tak dlouho bránili a při dlouhém oslabení nakonec inkasovali. Přesným střelcem byl Thomas Koch.

V prodloužení pak domácí gólman nestačil na střelu Oliviera Setzingera a Klagenfurt slavil postup do semifinále. Orlům končí sezona. „Opět jsme byli lepším týmem a to nejen v tomto zápase, ale i v celé sérii. Třikrát se sice prodlužovalo, ale přesto jsme měli více ze hry. Je to neúspěch, stejně jako před rokem," řekl kapitán Znojma Jiří Beroun.

Orli Znojmo – EC Klagenfurt AC 1:2pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Pucher (Pavlikovský, Lattner) – 50. Koch (Lundmark, Setzinger), 67. Setzinger (Jacques, Pöck).

Rozhodčí: Kincses, Nikolić – Neméth, Soós.

Vyloučení: 4:5 navíc Lattner (ZNO) 5 + DKU. Využití: 0:1.

Diváků: 3307.

Konečný stav série: 1:4.

Orli Znojmo: Nechvátal (Holt) – Pavlikovský, Nemčík, Bača, Havel, Bořuta, Sova, Jass – Šedivý, Bartoš, Havlík – Lattner, Pucher, Fiala – Beroun, Šeda, Číp – Tomas, Podešva, Rehuš – Novák.

EC Klagenfurt AC: Swette (Tuokkola) – Schumnig, Furey, Vallant, Pöck, DeSantis, Reichel – Lundmark, Hundertpfund, Jacques – Harand, Pither, S. Geier – Setzinger, Koch, M. Geier – Strömberg, Schuller, Ban.