Bývalý forvard část minulé sezony odehrál v defenzivě. Stejný post ho čeká i v příští sezoně, a tak se musí na technického útočníka připravit. „Nesmíme mu koukat na puk, ale hrát tělem a snažit se ho nějak rozhodit. Roman je zkušený. Musíme na něj hrát opatrně a nepanikařit," nabádá šestadvacetile­tý hráč.

Technickou hru čeká Lattner i od celého Fribourgu. „Švýcarská liga je asi techničtější, něco na způsob české extraligy. Německá je zas podle mě podobná jako naše EBEL – agresivita a hodně bruslení," odhaduje Lattner styl hry Mnichova.

Znojemský odchovanec sledoval los doma a v první moment myslel, že s týmem pojede do Švédska. „Nejdřív nás přiřadili do jiné skupiny, tak jsem si říkal, že jedeme do Švédska, do Frölundy. Pak nás dali do skupiny F, protože nemůžeme hrát s Pardubicemi," vysvětluje.

Na soupisce Znojma je nyní po několika odchodech pouze devatenáct hokejistů. I vzhledem k Lize mistrů musí Orli posílit. „Je to škoda. Mohli si s námi Ligu mistrů zahrát. Vedení určitě přivede nějaké hráče, abychom byli důstojný soupeř," dodává Lattner.

Čeští soupeři

Skupina A: Dynamo Pardubice, Frölunda (Švéd.), Wolfsburg (Něm.)

Skupina E: Oulu (Fin.), Vítkovice, Krefeld (Něm.)

Skupina F: Mnichov (Něm.), Znojmo (EBEL), Fribourg-Gottéron (Švýc.).

Skupina H: Bílí Tygři Liberec, TPS Turku (Fin.), Lörenskog (Nor.)

Skupina J: Škoda Plzeň, Nitra (SR), Stavanger (Nor.)

Skupina L: Växjö (Švéd.), Mladá Boleslav, Junosť Minsk (Běl.)

Skupina O: Sparta Praha, Färjestad BK (Švéd.), Cracovia Krakov (Pol.)