Orlí letka šla v duelu s Valachy do vedení 1:0 v jedenadvacáté minutě zásluhou Lukáše Adámka. Tři minuty před koncem druhé třetiny zvýšil pro domácí na 2:0 Martin Šťovíček. Na něj reagoval o minutu později valašskomeziříčský Kozubík s korekcí na 2:1. Těsné skóre pak v závěrečné části pojistil Adámek na finálních 3:1 svým druhým gólem zápasu.

Znojemští hokejisté prohráli dvakrát za sebou. I přesto však dominují tabulce druholigové skupiny východ.
Znojemští Orli prohráli dvakrát za sebou. Ve hře musí být více vidět

Podle kouče hokejových Orlů Jiřího Berouna hra jeho svěřenců je od začátku roku utrápená. „Nemáme souboje, nejsou tam krátké nahrávky. Když si řekneme, že je budeme hrát, tak je nehrajeme. To je o nastavení hlavy. Musíme se vrátit k tomu, co fungovalo, kdy jsme hráli důrazně,“ hodnotil lodivod Znojma.

Podle něj chybí mančaftu impuls v podobě chybějících opor Tomáše Svobody a Jana Hrušky, kteří hostují v zachraňujícím se „béčku“ Pardubic v první lize. Orly trápí i nemocní hráči.

Fotbalista Michal Garčic přišel do Tasovic ze třetiligového Znojma.
Sokolové odstartovali přípravu na jaro. Tasovice chtějí být co nejvýš

„Kirill Nižnikov sice nastoupil, ale předtím byl deset dní doma a teď byl na jednom tréninku. Před zápasem volal Patrik Čermák, že má zvýšenou teplotu, takže vypadl ze sestavy. Schází Jakub Köver a Lukáš Zukal. Zukala nahradil proti Valachům Jan Sedláček, což je mladý kluk, zablokoval pár střel, ovšem pořád se učí,“ dodal Beroun.

Přesto znojemští hokejisté vidí v současné realitě pozitivitu. Do konce základní části jim zbývá osm zápasů a dominují tabulce skupiny východ ve druhé lize. „Doufám, že nám současná situace nahradí cyklus před play-off, kdybychom přitahovali kohoutky, a ještě více trénovali. Podle mě si kluci projdou vším nyní. A až budeme všichni, tak si vše sedne,“ uzavřel kouč Orlů.

Znojemští hokejisté (červení) porazili ve 30. kole druhé ligy celek Žďáru nad Sázavou vysoko 11:2.
Orlí letka vyprovodila Žďár třetí dvoucifernou výhrou v sezoně

Další zápas absolvují Znojmáci již ve středu. Doma od šesté hodiny večerní přivítají celek Velkého Meziříčí.

Znojmo – Valašské Meziříčí 3:1
Třetiny: 0:0, 2:1, 1:0. Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 21. Adámek (Stránský, Šťovíček), 37. Špaček (Šťovíček, Tejnor), 49. Adámek (Sklenář, Mareš) – 38. Kozubík (Vavřík, Sviták). Rozhodčí: Šico – Kučera, Jurčík. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 1306.
Znojmo: Groh – Jenáček, Tejnor, Stránský, Kloz, Sedláček, Mareš, Remta – O. Svoboda, Beránek, Nižnikov, Kotrba, Pigl, Sklenář, Adámek, Špaček, Kalčík, Šťovíček. Trenér: Jiří Beroun.
Valašské Meziříčí: Ševců – Gabrhelík, Sviták, Fojtík, Ďurkáč, Kamas, Holiš, Liss – Pětník, Vávra, Křivohlávek – Fencl, Tarnoczy, Andris – Vavřík, Pokorný, Kozubík – Martinec, Bachánek, Kuchařík. Trenér: Lukáš Plšek.