Domácí trenéři Václav Sýkora sPavlem Hynkem postrádali vsestavě Romana Erata sJiřím Dopitou, i tak si ale Orli se soupeřem lehce poradili a přehráli jej poměrem 3:0.
O výhře Znojemských orlů přitom rozhodla už první třetina, kterou vyhráli 2:0.
Ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Čachotský. Ten přišel před sezonou do Znojma právě zJihlavy. O minutu později už to bylo 2:0 pro Znojmo, když přesilovku využil útočník Svoboda.
První třetina přinesla několik vyloučení na obou stranách, avšak skóre už se do konce prvního dějství nezměnilo. Ve druhé části vyniklo zejména umění obou brankářů, Trvaje na straně Znojma a Řehoře na straně Jihlavy. Přesto se skóre utkání ve druhé dvacetiminutovce změnilo. Při signalizovaném vyloučení hostujícího hráče se do horního rohu Řehořovy brány trefil Procházka a o zápase bylo rozhodnuto.
Vzávěrečné třetině už si Orli pouze hlídali tříbrankový náskok a soupeř zJihlavy si nevytvořil žádnou vážnější akci, kterou by ohrozila brankáře Trvaje. Jedinou výjimkou byla akce exznojemského Říhy, který však nedokázal trefit odkrytou bránu.
„Hráče jsme nutili především ktomu, aby udávali herní tempo a byli na ledě aktivní,“ zhodnotil utkání znojemský trenér Václav Sýkora.
Podle jeho slov se to ale povedlo jen vněkterých částech zápasu. „Měli bychom se ale více prosazovat vkoncovce,“ našel Sýkora na hře svých svěřenců také chyby.
Jeho protějšek na trenérské lavičce Aleš Tomášek vysekl Znojmu vhodnocení poklonu. „Znojmo bylo rozhodně lepší, zejména vprvní třetině. My jsme hráli spíš ustrašeně,“ mínil Tomášek. „Znojmo bylo všude o krok dříve, jeho vítězství je určitě zasloužené,“ dodal Tomášek závěrem.