Do znojemské branky se po třech duelech postavil proti favoritovi Marek 
Schwarz a poprvé lovil puk ze sítě ve dvanácté minutě. Rafael Rotter tečoval nahození od mantinelu a poslal svůj tým do vedení.

Druhé dějství začali lépe Orli, po několika šancích se však prosadil až Tomáš Plíhal, jenž využil chyby gólmana Lamoureuxe.

Duel se lámal na začátku poslední třetiny. Znojmo šlo poprvé do čtyř, a když už se zdálo, že oslabení přežije, zajistil domácím vedení Ryan Connor McKiernan. Tři a půl minuty po něm využil zmatku ve znojemské rozehrávce Andreas Nödl a Vídeň vedla o dvě branky.

Branka Libora Šuláka minutu před koncem už nic na prohře Orlů nezměnila. Šanci na nápravu má Znojmo už v pátek ve Villachu.

Vídeň – Orli Znojmo 3:2

Třetiny: 1:0, 0:1, 2:1. Branky a nahrávky: 12. Rotter (Sharp, Fraser), 45. McKiernan (Rotter), 48. Nödl – 32. Plíhal (Lakos), 59. Šulák (Pucher). Rozhodčí: Babic, Piragic – Nagy, Rakovic. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 3250. Střely: 35:31.

Orli Znojmo: Schwarz (Nechvátal) – Šulák, 
A. Lakos, Řezníček, McMonagle, Stehlík, Biro, Kadeřávek – Vodný, Plíhal, Číp – Hughesman, Bartoš, Yellow Horn – Lattner, Pucher, Wronka – Špaček, Šeda, Györi – Csamango.