Zejména by druhou ledovou plochu mohly využívat mládežnické kategorie hokejistů tak, aby děti nemusely trénovat brzy ráno nebo naopak pozdě odpoledne.

V posledních letech jsou přestávky mezi jednotlivými sezonami vyplněny i snahou o vylepšení prostředí na stávajícím zimním stadionu.

Postupně dochází k velkým změnám. „Tyto opravy jsou procesem, na kterém pracujeme již tři roky. Ve spolupráci se znojemskou radnicí se snažíme docílit toho, aby se ze stadionu stalo příjemné, kultivované místo," řekl manažer znojemského klubu Petr Veselý.

Nejbližší změny se týkají modernizace osvětlení a kompletní výměny mantinelového systému. Nejnovější informace jsou takové, že obě akce jsou schváleny. Mantinely už dělníci odšroubovali. Do poloviny července by pak měly být nové mantinely i osvětlení hotové.

Řemeslníci také natřeli velkou část ploch na stadionu a sedačky chemicky očistili. „Výměna mantinelů již byla nezbytná vzhledem k bezpečnosti provozu a všech, kdo ledovou plochu ve Znojmě využívají. Nové osvětlení se pak díky úspoře na elektrické energii samo zaplatí přibližně za tři roky a šetřit bude dál. Obě tyto akce považujeme za logické řešení současných problémů a zároveň zvýšení diváckého komfortu," doplnil Veselý.

Se samotným stadionem má vedení plány i do budoucna a některé úvahy na zlepšení jsou více než zajímavé. Činovníci chtějí vybudovat novou síť toalet a bufetů a postavit ještě již zmiňovanou druhou ledovou plochu a šatny, které by využívala i mládež.

„Navíc ve spolupráci s rakouským svazem chceme vybudovat hokejovou akademii. Což je ekonomicky i společensky vzato projekt, který má hlavu a patu. Už jsme o něm jednali i se zástupci Znojma. Chceme hokej dostat i prostřednictvím mládeže trochu výše," dodal Ohera.

V létě se bude ve Znojmě připravovat ruský celek Amur Chabarovsk, hrající KHL, a zájemců bylo více, například také Admiral Vladivostok.

Zrušení míst na stání u zábradlí v uličkách kolem tribun vedení klubu mrzí, ale po jednáních s hasiči a s bezpečnostním technikem, pod kterého zimní stadion spadá, bylo nařízeno, že v těchto prostorech se během zápasu nesmí nikdo trvale zdržovat a musí být stále průchozí. „Ono dokud se nic nestane, tak je vše v pořádku. Ale my nemůžeme čekat, až se právě to něco stane," osvětlil závěrem tento krok Veselý. První trénink na ledě čeká znojemské hokejisty 21. července.

MARTIN SMEJKAL