Takže už jste z nemocnice venku?

Ano, den po zápase mě pustili a už jsem dorazil do Znojma.

Je vám lépe?

Cítím se dobře, mám akorát bouli na hlavě a zašitý nos.

Takže necítíte ani třeba příznaky lehčího otřesu mozku?

Abych pravdu řekl, tak jsem jej nikdy neměl, takže osobně nevím, jak se projevuje.

Ilustrační foto.
Orli schytali debakl 3:8 a přišli o sestřeleného Mrázka

Pamatujete si situaci, kdy vás útočník Lince Jake Dowell poslal k ledu?

Na třetí a půlku druhé třetiny si vůbec nevzpomínám. Vůbec nevím, co se dělo, probudil jsem se až v sanitce.

Váš spoluhráč Antonín Bořuta vám poté, co jste upadl do bezvědomí, vytáhl zapadlý jazyk. Už jste se s ním o tom bavil?

Když jsem se to dozvěděl, tak jsem mu psal, že mu děkuji. Říkal, že se o mě postarali hlavně doktoři. Nicméně i kluci udělali maximum, abych byl zdravý, za což jim patří velký dík. Všichni spoluhráči měli starost a psali mi, jak se cítím. Tak jsem odpověděl, že dobře a uvidíme se na tréninku.

Ozval se vám třeba i Dowell?

Zatím ne.

Říkal jste spoluhráčům, že se uvidíte na tréninku. Plánujete hned vyzkoušet, jak to ledě půjde?

Přesně tak. Doufám, že zvládnu plnou zátěž. Cítím, že mi nic není, takže do toho chci vletět. Když se něco ozve, tak problém vyřeším potom. Teď nad tím nechci přemýšlet, prostě se stalo a snad to dopadlo dobře.

Ve čtvrtek jste porazili 2:0 Villach, ale v neděli jste pak schytali osmičku od Lince. Čím to?

Věděli jsme, že soupeř na nás nastoupí ve velkém tempu. Chtěli jsme tlak ustát, a říkali jsme si, že by Linec pak mohl odpadnout, ale bohužel nám do branky napadaly góly. Sice jsme ještě snížili, ale ve druhé třetině jsme obdržely další góly a soupeř už si pak výsledek pohlídal.

Byl Linec o tolik silnější soupeř než Villach?

Asi ne, každý má ze začátku pár šancí, ale Linci se je podařilo proměnit. Byli na koni, my se sice tlačili za vyrovnáním, ale nepovedlo se.

Po utkání s Villachem se uzavřela první čtvrtina soutěže a po nepovedeném nedělním utkání jste na třetím místě v tabulce. Hodnotíte umístění pozitivně?

Zatím jsme spokojení, ale všichni si uvědomujeme, že jsme odehráli teprve první čtvrtinu. Pokud přestaneme makat, tak na ni můžeme maximálně vzpomínat. Chceme nahoře setrvat i nadále, a proto se musíme soustředit na každé utkání.

Jak jste si zvykl na EBEL, v níž nastupujete první sezonu?

Ze začátku to bylo trochu jiné, musel jsem změnit myšlení. Hodně se bruslí, zhruba po čtyřech zápasech jsem si na to zvykl.

Zatím jste vstřelil dvě branky. Jste se svými výkony spokojený?

Doufám, že klukům pomůžu co nejvíc. Kdyby se prohrávalo, tak by člověk na produktivitu myslel daleko víc. Jsem spokojený, jak se nám daří týmově a je jedno, kdo střílí branky.

Na zatím poslední tři zápasy jste se přesunul do první formace ke Coltonu Yellow Hornovi a Davidu Bartošovi. Proč tahle změna?

Prohráli jsme nějaké zápasy a trenér s tím chtěl něco udělat. Myslím si, že zatím hrajeme docela dobře. Jen si přeji, abychom proměňovali víc šancí.

PATRIK EL-TALABÁNI