Nebáli se šarvátek a na ledě se jiskřilo, což dokazuje i sedm vyloučení na každé straně. „Teď už se nikdo nemusí na nic šetřit. V úterý musíme sérii srovnat,“ vyhlásil znojemský forvard David Bartoš před úterním druhým duelem série, který ve Znojmě startuje ve tři čtvrtě na osm večer.

Čekal jste hned v úvodním zápase tak vyhrocenou bitvu?
Každý z nás na to byl připravený. Ukázali jsme soupeři, že to proti nám bude mít v sérii hodně těžké. Škoda toho závěru. Nevěšíme však hlavy a jedeme dál.

S Klagenfurtem se vám dlouhodobě moc nedaří. Je pro vás důležité, že jste si dokázali, že s ním můžete hrát vyrovnaně?
Stoprocentně. Věděli jsme, že náš tým sílu má. Dokázali jsme si to už v nadstavbě a i v neděli večer jsme sehráli dobrý zápas. Rozhodnou maličkosti a my doma musíme srovnat stav série.

Došlo i k šarvátkám. Vyplynulo to ze zápasu, nebo už šlo hodně poznat, že se hraje play-off?
Do každého zápasu se jde naplno. Teď už se nikdo na nic nemusí šetřit. Oproti základní části jde cítit, že je to vyhrocenější, není to však nic, na co nejsme připravení.

Výsledek na stranu Klagenfurtu strhl dvěma zásahy jeho nejproduktivnější hráč Jamie Lundmark. Je třeba si na něj dát zvlášť pozor?
Každý rok mívá nejvíc bodů z Klagenfurtu. Poprvé se prosadil ve hře šest na čtyři a to je těžké bránit. Když si stoupnete k němu, vznikne díra zase někde jinde. Má to v sobě, asi si ho musíme všímat trochu víc. Nemusíme na něj však být úplně upjatí.

Lundmark vstřelil rozhodující gól až v sedmnácté minutě prodloužení. Pamatujete takový maraton?
Shodou okolností jsme v Klagenfurtu něco podobného zažili před dvěma roky. Akorát jsme tehdy vyhráli, Ondra Šedivý rozhodl někdy v sedmaosmdesáté minutě.

Ještě před tím stejný hráč zařídil Klagenfurtu v poslední minutě prodloužení. Šlo tomu zabránit?
Šli jsme do oslabení a soupeř ještě odvolal gólmana. Bohužel dvojnásobné přesilovky využil. Podělali jsme si to sami, ale hledíme před sebe. Do dalšího zápasu jdeme s čistou hlavou.

Z Klagenfurtu jste se vrátili v pondělí ve dvě hodiny ráno a v deset dopoledne jste už byli na ledě. Jak se vám lezlo z postele?
Ještě to nebylo tak hrozné, stihli jsme přece jen něco naspat. Když třeba přijedeme kolem páté ráno z Dornbirnu, bývá to horší.