Dvě vysoké porážky se mu vyhnuly. Orli doma s Vítkovicemi prohráli vysoko 1:7, v úterý si ze Zlína odvezli prohru 2:6. „První duel s Vítkovicemi se nám opravdu nedařilo. Šli jsme do toho po čtrnácti dnech plného tréninku. Teď už se zlepšujeme a nastolená taktika se víc promítá do hry," povídá Schwarz, jenž duel ve Zlíně zmeškal kvůli mediálnímu dnu účastníků EBEL.

Zatím se střídá s Patrikem Nechvátalem. „Protočíme se i v Lize mistrů a uvidíme, kdo z toho vyjde líp. Každopádně nás čekají těžká utkání," uvědomuje si levoruký brankář. Orli v úterý doma vyzvou německý Mnichov. Další týden ve čtvrtek pocestují k zápasu proti Fribourgu-Gotterón.

Na výjezd do Švýcarska vyrazí Schwarz z nového domova. Ve Znojmě se už zabydlel. „Okolí jsem si prošel. S rodinou jsme zde druhý týden a jsme nadšení. Malý syn má rád hrady. Centrum města je nádherné a starobylé, takže je ve svém živlu," usmívá se bronzový medailista ze šampionátu hokejistů do dvaceti let.

Orly posílil společně s Nizozemcem Kevinem Bruijstenem či Polákem Patrykem Wronkou. „Chytal jsem v Americe. S angličtinou nemám problém. První čtrnáct dní jsem tady byl bez rodiny a neměl jsem byt. Trávil jsem hodně času s Kevinem i Patrykem. Parta je super," chválí Schwarz, jenž si připsal šest startů v NHL za St. Louis Blues.